Wimans blogg

Bara positiva besked kring långtidsskadade mittbacken

Löpningar med vändningar - det är en skön vändning för Rasmus Bengtsson.

Ni kan den långtidsskadade MFF-backens historik. Knät rensades från brosk och menisken åtgärdades i oktober. Sen har det varit en lång och försiktig resa mot en inte helt given comeback.
Men signalerna i Marbella är positiva.
– Löpningar med vändningar var nytt för i dag. Tidigare har han bara fått springa rakt fram. När han blir varm ser det bra ut. Han är lite stelare i början när han är kall och har inte riktigt rätt på rörelsemönsterna då, säger sjukgymnasten Jesper Robertsson.
Rasmus Bengtsson löper på rätt rejält på egen hand.
– Det är vad vi hade hoppats på. Han har inte ont, men blir lite stel i knät. Men det är inte konstigt, det blir en stelhet i hela kroppen som inte är van vid belastning eftersom han fått vila så länge, säger Jesper Robertsson.
170315 Rasmus Bengtsson, sjukgymnast Alexander Nilsson och sjukgymnast Jesper Robertsson under en träning under Malmö FFs träningsläger den 15 mars 2017 i Marbella.Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35317Bild: LUDVIG THUNMAN
Jesper Robertsson och Alexander Nilsson jobbar intensivt med Rasmus Bengtsson på vägen tillbaka.
Han och kollegan Alexander Nilsson kan ägna mycket uppmärksamhet åt Rasmus Bengtsson, inte minst eftersom hälsoläget är så bra i truppen.
– Ja, det är nog inte många allsvenska lag som har den här situationen. Det är lite annorlunda mot i höstas. Alla utom Rasmus och Erik Andersson är disponibla. Markus Rosenberg känner sig bättre i hälen, Pawel Cibicki och Lasse Nielsen är också helt okej igen. Och Johan Wiland kör inte ens specialövningar för sitt opererade knä längre.
På lördag möter alltså MFF norska Molde här i Marbella (kl 16). Molde spelade match även på onsdagskvällen här nere och besegrade isländska FH med klara 4-1.
Läs alla artiklar om: MFF i Marbella 16 mars
Gå till toppen