Redhawks

Jens Olsson: ”Jag önskar att få fokusera på SM-slutspelet”

Idag inleds rättegångsförhandlingarna där Jakob Lilja är anmäld för att ha crosscheckat Malmö Redhawks Jens Olsson i nacken. Händelsen inträffade för drygt två år sedan. ”Det har gått över två år sedan händelsen och jag har lagt det här bakom mig”, säger Redhawks Jens Olsson.

Malmö Redhawks Jens Olsson önskar helst av allt att lägga händelsen den 5 mars 2015 bakom sig och fokusera på slutspelet.Bild: MAGNUS LEJHALL
Jakob Lilja, numera i Linköping, står åtalad misstänkt för misshandel.
Det var den 5 mars 2015 som den dåvarande Röglespelaren Lilja, numera i SHL-klubben Linköping, crosscheckade Malmöbacken Jens Olsson i nacken i det allsvenska Skånederbyt i Malmö Arena.
Över två år senare har händelsen nått Malmö tingsrätt.
I januari i år åtalades Lilja misstänkt för misshandel.
Olsson har uppgett i polisförhör att han medvetet ställde sig i vägen för Lilja och Malmöbacken, som inte skadades allvarligt, anser att händelsen inte borde ha utretts av polisen.
Olsson anser att det räcker med att Lilja stängdes av i tio matcher, varav fyra omvandlades till böter, av Ishockeyförbundets disciplinnämnd.
I ett pressmeddelande från Malmö Redhawks säger Jens Olsson:
– Det har gått över två år sedan händelsen och jag har lagt det här bakom mig. Jag önskar att få fokusera på SM-slutspelet och fortsätta uppladdnigen med mina lagkamrater inför den stundande kvartsfinalen, inte minst då det inte är jag som har gjort anmälan.
Läs alla artiklar om: Hockeyspelare i rätten
Gå till toppen