Staffanstorp

Dåligt bemötande: anställd i nattpatrullen i Staffanstorp anmäld

Dåligt bemötande och ifrågasättande av brukarnas behov – en anställd från kommunens nattpatrull har anmälts av socialnämnden.

I slutet av februari gjorde socialnämnden en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, efter att en anställd haft ett dåligt bemötande mot brukare. Personen ska ha ifrågasatt brukares hjälpbehov, kommit med nedlåtande kommentarer och haft en dålig attityd vid både telefonkontakt och personliga besök.
Detta kom till vård och omsorgs kännedom under slutet av 2016.
– En anhörig hörde av sig om dåligt bemötande, samt att kollegor uppmärksammade och uppfyllde rapporteringsplikt enligt lagstiftningen, säger Susanne Bäckström, som är enhetschef för vård och omsorg.
Utöver dåligt bemötande ska personen även ha begått sekretessbrott och inte följt de regler som finns gällande hygienrutinerna.
– Telefonsamtal har hanterats hemma hos vårdtagare som gör att risk finns för sekretessbrott. Hygienrutiner har inte följts då man inte använt skyddsutrustning, säger Susanne Bäckström.
Personen har varit anställd sedan 2015 och var avstängd från arbetet under pågående utredning och har även fått en varning från arbetsgivaren. Personen arbetar inte i verksamheten längre.
Gå till toppen