Åsikter

Läsartext: Lekplatsen kommer att omringas med bostadshus

Eva Werner undrade nyligen i ett inlägg om barnen ska leka precis intill spårvägen.
Utbyggnaden av Brunnshög sker successivt – vissa områden detaljplaneras, andra är pågående byggarbetsplatser, och en del funktioner finns redan på plats. Den aktuella lekplatsen på Södra Brunnshög är en del av de offentliga rum som redan är färdigbyggda, trots att den omringande stadsdelen fortfarande finns enbart på ritbordet.
Lekplatsen ligger mitt i Södra Brunnshög och den kommer att så småningom omringas med bostadshus. Den ligger alltså inte ”precis intill spårvägen”, som skribenten menar, även om det kan verka så nu när marken fortfarande är obebyggd.
Efter sommaren startar byggandet av bostäder i området mellan den kommande spårvägen och lekplatsen. Även spårvägsbygget på Brunnshög startar inom kort.
Brunnshög kommer att vara både en byggarbetsplats under många år framöver och en växande stadsdel, i takt med att byggnaderna byggs och fler bosätter sig eller arbetar i området. Trots störningarna kommer livet intill de pågående byggena att fungera, så som det också gör på andra platser i Lund.
De små barnens lek – både på lekplatsen på Södra Brunnshög och på andra spontana eller ordnade platser – ska självklart alltid ske i sällskap av de vuxna.

Jurate Paulsson

Kommunikationsansvarig Spårväg Lund C – ESS Lunds kommun
Läs mer:Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen