Sport

Stenson och Sunesson satsar på gemensam juniortävling

Stenson Sunesson Junior Challenge är namnet på Sveriges nya stortävling för golfjuniorer. I sommar är det premiär.

Henrik Stenson och Fanny Sunesson under British Open 2010.Bild: Tim Hales
Henrik Stenson och Fanny Sunesson spenderade många framgångsrika år tillsammans som spelare och caddie i världstoppen.
Nu slår duon sina påsar ihop kring en ny stortävling för svenska juniorer.
8–9 juli avgörs den första upplagan av Stenson Sunesson Junior Challenge på Barsebäck G&CC.
”När jag nu genom mina framgångar skapat möjligheter att ge tillbaka känns det väldigt naturligt. Det ska bli kul att få dela med mig av mina erfarenheter, men också se hur duktiga spelarna är, säger Henrik Stenson. Jag hoppas att mina framgångar inspirerar andra att vilja träna hårdare och bli ännu bättre för att uppnå sina drömmar precis som jag. Kan jag vara en liten hjälp på vägen betyder det mycket för mig personligen” säger Henrik Stenson i ett pressmeddelande.
”Juniorerna är golfens framtid och vi vill hjälpa dem att utvecklas men framför allt ha kul med sin golf. Det är inspirerande att kunna dela mina och våra erfarenheter till spelarna och skulle vara härligt att få vara med och se nästa Sörenstam eller Stenson växa fram. Det känns extra roligt att göra det här tillsammans med Henrik och vi är väldigt taggade inför den här tävlingen som vi hoppas kan tillföra något extra”, säger Fanny Sunesson.
Tävlingen är en del i Henrik stiftelse Henrik Stenson foundation och arrangeras i samarbete med Svenska golfförbundet. Mer om tävlingen finns att läsa här.
Gå till toppen