Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

20 nyanlända entreprenörer rekryteras till företagssatsning

Snart inleds andra omgången av Malmöacceleratorn Grit, ett program för nyanlända som vill utveckla sina affärsidéer.

Ett ypperligt tillfälle att utveckla och testa sin idé, säger Ghenwa Nahim, projektledare för acceleratorn.Bild: Drivhuset Malmö
– Jag räknar med att det blir ett stort tryck på ansökningar, eftersom många nyanlända har erfarenhet av att driva företag i sitt hemland och vill fortsätta på samma bana i det nya landet, säger Ghenwa Nahim, projektledare på Drivhuset i Malmö.
Hon planerar att träffa alla sökande, och letar särskilt efter personer med stort driv.
Under tre månader får tjugo deltagare utveckla sina idéer, delta i workshops och få stöd av Drivhusets affärsutvecklare.
– Efter höstens pilotprojekt så är det spännande med ett fortsatt samarbete med Drivhuset Malmö, eftersom de jobbar med entreprenörskapet på ett otraditionellt sätt jämfört med vad vi har gjort tidigare på Arbetsförmedlingen, säger Petra Johannesson, sektionschef på Arbetsförmedlingen.
Ansökan görs via gritmalmo.com.

Dessutom i veckan ...

En rekryteringsträff för nyanlända ingenjörer anordnas av Ingenjörer utan gränser och Good Malmö.
När: 17 mars.
Plats: Magasinet, Malmö.
Läs också 5 skånska satsningar för att ge flyktingar jobb
Gå till toppen