Kävlinge

Trots protesterna: Löddeköpinge blir utan simhall

Det blir ett nytt äventyrsbad i Kävlinge inom 3-5 år – men Löddeköpinge står snart utan simhall. Det beslutet klubbade kommunstyrelsen under onsdagen.

Så här kan det nya badet i Stationsstaden se ut när det står färdigt.Bild: Gehl Arkitekter
Protesterna har varit omfattande sedan förslaget kom för ett år sedan: att baden i Löddeköpinge och Furulund ska rivas och ersättas av ett nytt äventyrsbad i Kävlinge.
Socialdemokraterna föreslog i oktober att det skulle vara möjligt att bygga två billigare bad till samma pris som det planerade äventyrsbadet. Men under det senaste året har kommunen undersökt alternativa lösningar och tittat på billigare badhus – och att bygga två badhus är inte möjligt, enligt kommunstyrelsens ordförande Pia Almström (M).
– Socialdemokraterna föreslog att det skulle vara möjligt att bygga två bad med driftskostnader på totalt 17-20 miljoner kronor om året. Men det är inte realistiskt, till och med de allra simplaste baden vi har tittat på kostar 12 miljoner i drift per år, säger hon.
Läs mer:Simklubben Löddes vädjan till politikerna: ”Döda inte vår förening”
Simklubben Lödde har hävdat att deras förening kommer dö om Löddeköpinge blir utan simhall. I söndags skrev de ett öppet brev till kommunpolitikerna där de vädjade: ”Vårt sista hopp står i era händer. Fatta ett klokt och inte ödesdigert, beslut på onsdag.”
SK Lödde menar att detta innebär dödsstöten för deras verksamhet – vad kan du säga till dem och andra oroliga föreningar?
– Att jag tror att de oroar sig i onödan. Vi har tittat på andra kommuner i vår storlek och ingen har två bad. Men det är klart att de blir oroliga av de här förändringarna – de vet vad de har men inte vad de får. Vi får helt enkelt försöka visa att vi står för vad vi lovar och involvera föreningarna i planeringen av det nya badet, säger Pia Almström.
Vill du läsa fler nyheter från Kävlinge kommun? Gilla "Här i Kävlinge" på Facebook.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen