MFF

Yoshimar Yotún lämnar MFF:s träningsläger för VM-kvalet i Sydamerika

Efter torsdagsträningen packade MFF:s peruan Yoshimar Yotún ihop sina grejor och drog till Sydamerika. "Jag är mycket tacksam mot klubben", säger peruanen.

Yoshimar Yotún.Bild: LUDVIG THUNMAN
Som Sydsvenskan berättat tidigare valde man att släppa honom till landslagssamling tidigare, då det ändå inte var meningen att han skulle starta mot Molde.
– Man behöver anpassa sig för tidsomställning och sådant. Så jag är glad att MFF släpper iväg mig fast vi är på läger. Jag är mycket tacksam mot kluben att jag får åka nu, säger Yoshimar Yotún.
För Peru är det ytterst viktiga VM-kvalmatcher som väntar.
– Vi möter Uruguay hemma och Venezuela borta. Vi måste vinna båda matcherna, för vi ligger sjua nu. Vinner vi båda, kan vi nå femteplatsen som innebär ett extra kval mot ett lag från Oceanien/Asien, säger Yoshimar Yotún.
Det är en lång utflykt geografiskt - men också tidsmässigt.
– Jag är inte tillbaka förrän den 30 mars. Och jag vet - det är bara två dagar före allsvenska premiären mot Göteborg, säger Yoshimar Yotún med ett leende.
Han har glidit allt längre från positionen som vänsterback i MFF. Numera känns det som att han är ett alternativ som inhoppare på alla mitfältspositionerna.
– För mig är det bra. Innan fick jag byta position varje gång jag åkte hem till landslaget. Det är lättare att anpassa sig nu. Jag spelar ju på en av tre centrala positioner i landslaget på mittfältet, säger Yoshimar Yotun.
Hur ser då peruanen på situationen i MFF och lagets jämfört med i fjor? Han undviker att svara direkt på det faktum att han inte är ordinarie och konstaterar kring laget:
– Vi har nästan samma lag som i fjor. Jag vill inte jämföra tränare egentligen, alla har sin idé med fotboll. Senor Magnus (Pehrsson, tränaren) vill att vi ska hålla boll och vara aggressiva. Alla nya tränare sätter sin touch och det här kommer att bli bra.
Läs alla artiklar om: MFF i Marbella 16 mars
Gå till toppen