Sport

Höllviken friat från misstanke om matchfixning

Höllvikens IBF frias från matchfixning. Det fanns ingen konstigt kring avslutningsmatchen mellan Växjö och Höllviken har Svenska Spel kommit fram till.

Och därmed lägger Svenska innebandyförbundet ner ärendet.
– Ett väntat beslut. Skönt att det är utagerat. Tyvärr har det skadat vårt varumärke, säger Höllvikens sportchef Peo Stjernqvist.
– Det som gör mig mest irriterad är att ett anonymt tips troligtvis grundat på bitterhet och illvilja från ett nättroll kan få ett så här stort genomslag.
Svenska Innebandyförbundets tävlingsavdelning har i veckan utrett matchen Växjö-Höllviken i herrarnas SSL avseende misstänkt manipulation av idrottsresultat.
Höllviken hämtade upp 3–7 till oavgjort 7–7 och klarade sig därmed kvar i SSL. Växjö vann förlängningen när Höllviken tog ut sin målvakt och fick extrapoängen i matchen och blev därmed tvåa i serien.
Karlstad åkte ur och reagerade på underligheter i matchutvecklingen.
Vid sin kontroll av spelmarknaden har Svenska Spel inte kunnat se några avvikelser gällande spelmönster. Utöver den informationen har förbundets tävlingsavdelning tagit in uppgifter från föreningarna samt domarna.
Förbundet har beslutat att inte gå vidare med ett disciplinärende.
– Vi välkomnar beslutet men jag tycker fortfarande att det är trist att detta påhopp överskuggat den prestation vi gör, säger ordföranden Jörgen Hagmann.
Läs alla artiklar om: Efterspelet i SSL-upplösningen
Gå till toppen