Dygnet runt

Skånska imitatören Louise Nordahl leder P3:s nya humorsatsning

Hon har imiterat röster sedan hon var fjorton och gjorde viral succé som 21-åring med sina Paradise hotel-imitationer. Nu är Louise Nordahl, 23, från Ängelholm aktuell i Sveriges Radios nya humorsatsning.

Johan Bjerkander och Louise Nordahl är de som kommer att leda det nya radioprogrammet. Varje vecka imiterar de svenska kändisar.Bild: Emma Percival/Sveriges Radio
– Hela min kropp älskar att göra detta. Jag lever på något sätt för att få spela och agera ut, säger Louise Nordahl när vi når henne på telefon, dagarna innan hennes radiodebut.
Det är på lördag som programmet, vid namn "Humorn i P3: Trevlig helg", har premiär. Varje vecka i drygt två månaders tid imiterar Louise Nordahl och hennes kollega Johan Bjerkander svenska kändisar och sätter karaktärerna i en aktuell kontext.
Programmet är det första tillfället då Louise Nordahl sysslar med radio, men intresset för skådespeleri är något hon haft i hela sitt liv.
– Sedan jag var liten har jag älskat att spexa, agera och gå in i olika roller. Imitationsdelen har därför följt naturligt. När jag gick i åttan var tvprogrammet "Centralskolan" väldigt populärt och då imiterade jag ofta karaktären Filippa Bark. När jag sen gick i gymnasiet i Helsingborg började jag imitera lärarna, berättar hon.
Louise Nordahl växte upp i Ängelholm och gick i gymnasiet i Helsingborg men idag bor hon i Stockholm.Bild: Evelina Gunnarsson
Även om skådespelarintresset har funnits där hela tiden var det inte förrän 2014 - under en fas i livet som Louise Nordahl beskriver som "långt borta från teatervärlden" - som det verkliga startskottet i underhållningskarriären kom.
Sedan en tid tillbaka hade hon för skojs skull imiterat deltagare ur den skandalomsusade dokusåpan "Paradise hotel". Till en början hade hon inga planer på att dela med sig av dessa imitationer, men efter att ha blivit övertalad av sin bror la hon ut ett filmklipp på Facebook.
På bara några dagar hade det visats över en miljon gånger.
– Det är helt bisarrt när man tänker på det, att en Facebookvideo tog mig dit jag är idag. Det ena leder till det andra, säger Louise Nordahl.
Efter den virala succén har Louise Nordahl arbetat med flertalet humorprogram på SVT, SVT Play och även i Barnkanalen. Idag bor hon i Stockholm och ser fram emot lördagens radiopremiär.
– Det här är första gången jag imiterar med hjälp av bara min röst, jag var därför lite nervös när jag tackade ja. Det har dock varit en otroligt bra energi och dynamik med de jag jobbar med nu. Det känns som om jag skrattar hela dagarna.
Bland alla kändisar ni imiterar i programmet, vem är du bäst på att gestalta?
– Det varierar lite. Ett tag tyckte jag det var väldigt roligt att imitera Gunilla Persson från "Svenska Hollywoodfruar", sen har jag också imiterat Clara Henry väldigt mycket. Hon är tacksam att göra - vi pratar i samma röstläge. Nu är det framför allt Petra Mede, hon är så rapp i tonen och det är kul att ta ut svängarna lite.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen