Familj

Minnesord om Mikael Johansson

Mikael Johansson, Klippan, rektor och accountable manager flygtrafikcenter, har lämnat oss i en ålder av 51 år. Han sörjs närmast av sina fem barn, Ulrike, mamma, bröder med familjer, släkt och vänner i Sverige och Världen

Mikael var en betydelsefull medarbetare inom Ljungbyhed Air. Utanför Mikaels kontorsrum står det ”möte med Ljungbyhed Air hela dagen”, det blev Mikaels sista arbetsdag som vi inom Ljungbyhed Air fick dela med Mikael. Det var en helt vanlig mötesdag där Mikael berättade om den flygtekniska skolan och dess utveckling.
Efter helgen fick vi det mycket tragiska och helt oväntade beskedet att Mikael hade lämnat oss. Vi alla känner en stor saknad och sorg över att en så framgångsrik och respekterad man lämnade oss i förtid. Mikael var en person som gjorde stor skillnad i Ljungbyhed Air och var en mycket fin personlighet som lämnar ett stort tomrum efter sig.
Familjen betydde mycket för Mikael. Han visade med stolthet bildspel av familjehändelser på kontorets bildskärm. Ett av Mikaels fritidsintressen var ishockey, han har var en trogen supporter till Rögle, vilket man inte kunde missa, eftersom det hängde en stor Rögletröja på kontoret. Mikael tyckte också om att resa med sina vänner och sin familj.
Genom att vara rektor och accountable manager för flygteknikcenter på Ljungbyhed fick Mikael ett brett kontaktnät inom och utanför Sveriges gränser. Flygteknikcenter är en skola som han själv varit med att byggt från grunden och som idag ses av många som Sveriges mest välsedda flygtekniska skola.
Under sina yngre år var Mikael flygvapenofficer. Utöver det hade Mikael en kort epok på Malmö Aviation där han lärde sig grunderna för den civila luftfarten.
Mikael var en mycket erkänd och uppskattad person inom Aviation och kommer att sörjas och saknas av många inom flygbranschen.
Tommy Magnusson
Ljungbyhed Air
Gå till toppen