MFF

Magnus Pehrsson: ”Sista chansen att individuellt visa att de vill vara på planen”

MFF-tränaren sätter press på spelarna inför matchen mot Molde.

Efter matchen i Marbella mot norska Molde återstår det formella genrepet mot Eskilstuna på torsdag, men då saknar alltså MFF sju landslagsspelare.
Därför blir det riktig tävlingskaraktär på mötet med Molde - det är åtminstone MFF:s ambition.
– Ja, det tror jag. Det är sista matchen som alla är tillgängliga. Det är sista chansen för spelarna att individuellt prestera och visa att de vill vara på planen, både de som startar och kommer in, säger Magnus Pehrsson.
Den första april är det ju efterlängtad allsvensk premiär på Ullevi för MFF mot IFK Göteborg.
– Tanken är att vi ska försöka vinna matchen mot Molde. Vi ska göra vårt bästa från bänken för att göra det och bara byta för att påverka matchen i någon rikning, säger MFF-tränaren. Molde är ett aggressivt lag och vi måste vara beredda att ta fajten. Och göra det så likt premiären som möjligt.
En spelare är undantagen från den regeln - Anders Christiansen.
– Vi vill få mer tid på honom. Så ja, han är ett undantag. Det ligger väl runt 30 minuters speltid på honom, det är nog max, säger Magnus Pehrsson.
Startelvan är alltså den väntade:
Johan Wiland - Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari - Pawel Cibicki, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem - Jo Inge Berget, Markus Rosenberg.
Alla övriga spelare är tillgängliga på bänken, förutom Yoshimar Yotun som åkt till Peru för landslagsspel samt rehabtränande Erik Andersson och Rasmus Bengtsson.
Läs alla artiklar om: MFF i Marbella 17 mars
Gå till toppen