MFF

Frustration mot domaren efter sent baklängesmål för MFF

Malmö FF borde fått med sig en seger mot Molde – men fick nöja sig med oavgjort.

Snopen stämning i MFF när Moldes Eirik Hestad kvitterade på övertid.Bild: LUDVIG THUNMAN
– Det känns irriterande inte bara på sättet de kvitterar. Utan på att vi inte avgjort tidigare. Vi skapar så mycket i dag att vi ska gå härifrån med minst två måls marginal, sa tränaren Magnus Pehrsson.
Med all rätt så var frustrationen hos MFF stor över den lokale domarens insats. Han tappade greppet totalt i andra halvlek efter att ha haft problem tidigare.
Det blev frustrerat och irriterat och nästan lite farligt.
– Och Moldes mål är dessutom offside. Det är en rent obejktiv värdering, men det är ju inte sådant vi ska stå och analysera här egentligen, sa Magnus Pehrsson.
För MFF hade nämligen gjort en väldigt bra match i stora delar. Fick en tidig ledning på ett bra anfall, som avslutades med att Behrang Safari slog ett inlägg, som slog på en försvarare och sedan fumlades över linjen av Moldes målvakt.
Men MFF skapade också massor av lägen av egen kraft. Mycket kom på skott utifrån och inbrytningar från kanterna.
Det var faktiskt inte anfallsduon Jo Inge Berget och Markus Rosenberg som hade de bästa lägena.
Det var snarare Magnus Wolff Eikrem, Pawel Cibicki – och framför allt Erdal Rakip.
– ”JIB” och ”Mackan” drar på sig mycket uppmärksamhet. Och då blir det öppet på kanterna och bakom dom. Det är inte helt overkligt att det blir så, men sen ska vi förfina ännu mer i vårt spel för att få avslut för dem i straffområdet, sa Magnus Pehrsson och fortsatte:
– Men vi räknade till 18-3 i målchanser och det säger mycket om att vi gör en bra match.
Molde ska vara ett aggressivt lag, men matchen fick bara i korta sekvenser den utvecklingen. Norrmännen pressades i stället ner till ett ganska lågt försvar.
– De försökte nog vara aggressiva. Men det är svårt att pressa oss. Jag är nöjd med att vi tagit steg i det, även om vi inte är perfekta än, menade Magnus Pehrsson.
Försvarsmässigt var MFF nästan felfria, ett norskt skott i stolpen i inledningen var en av få chanser. Fyrbackslinjen höll ihop det mycket bra och hade god hjälp av mittfältarna och även forwards i presspelet.
Erdal Rakips offensiva spel var dagens stora utropstecken. En riktigt kreativ insats som innermittfältare. Anders Christiansen fick sina 30 minuter och för att ha Erdal kvar på planen, valde MFF att spela 4-5-1. Markus Rosenberg fick kliva av.
– Den justeringen gjorde det nästan ännu bättre. Vi fick ett jättetryck där ett tag, menade Manus Pehrsson.
Dock gjorde Molde en offensiv sista fem och på övertid kunde alltså Eirik Hessved dunka in kvitteringen i bortre krysset.
Läs direktrapporteringen i efterhand här.
Läs mer:Fem frågor Malmö FF behöver få svar på
Läs mer:”Jag behövde förtroende och kärlek - och det fick jag direkt”
Läs alla artiklar om: MFF-Molde 18 mars
Gå till toppen