Wimans blogg

Frågorna som fick svar – och inte. Och så hymnen Marbella style

Frågor kräver svar. Alla frågor får inte svar. Här har ni min högst subjektiva tolkning.

Fast först måste ni ju kolla in MFF-hymnen Marbella Style med lite hjälp av en trådlös minihögtalare. För att få lite känsla, trots allt var det nog uppåt 75 MFF-supportrar på plats - alltifrån nedresta till fastboende.
Ställde fem frågor inför MFF: s match mot Molde. Några gav klockrena svar, men inte alla. Men självklart ska ni ha uppföljningen av min krönika inför matchen.
1. Hur är egentligen den organiserade offensiven mot ett samlat försvar?
Jo, den här mer än okej. Skapades massor av chanser mot Molde. Men de kom från kanterna och Erdal Rakip. Samarbetet mellan Jo Inge Berget och Markus Rosenberg var ärligt talat inte klockrent i fjor. Det är det fortfarande inte. Ingen av dem presterade mer än med nöd godkänt (och det var mer för presspelet). Skapar för lite egna chanser.
2. Som en följd delvis av detta. Målskyttet behöver lossna.
Nej, det gjorde det inte. Målet var ett självmål - förvisso efter bra MFF-prestationer. Men det måste bli flyt i målgörandet. Skanr flyt i många avslutningar och då menar jag inte flyt som i tur. Det kommer inte riktigt naturligt mer än glimtvis.
3. Sitter organisationen i defensiva fasta situationer?
Molde hade inte massor av hörnor och frisparkar, men det såg bra ut från MFF:s sida. En hörna med lite tveksam markering nära mål, annars stabilt.
4. Hur fungerar och agerar nya mittbacksparet Lasse Nielsen och Franz Brorsson om de sätts under rejäl press+
Mycket bra. Även om de kanske inte sattes under rejäl press direkt. Agerade otroligt stabilt, med Franz Brorsson som klockren i duellspelet och Lasse Nielsen som mycket följsam. Inga missförstånd. Ett dåligt uppspel från Nielsen. Släppte inte Molde bakom sig någon gång, vilket kan vara en risk annars med det höga utgångsläget. Både Nielsen och Brorsson stötte framåt med framgång.
5. Tio starka minuter behöver bli 30 - Anders Christiansen.
Nja. MFF gick ner på 4-5-1 med "AC" och tre centrala mittfältare med dansken som väldigt offensiv. Mycket spring i benen, men någon rejält missad pass och kanske inte så mycket "motoragerande". MFF hade flytet i spelet när han kom in, tappade lite mot slutet. Christiansen åkte på en smäll i en duell och vred sig rejält i plågor - men det var bara just en smälll och han reste sig. Fick 30 minuter, men de visade väl också att det är en bit kvar.
"AC" hann i alla fall läxa upp den lokale domaren - med all rätt, det ska sägas, och få ett gult kort för besväret.
Malmö FFs Anders Christiansen missnöjd med domare Javier Moreno Munoz under matchen mellan Malmö FF och Molde.Bild: LUDVIG THUNMAN
Läs alla artiklar om: MFF-Molde 18 mars
Gå till toppen