FCR

Marta på bänken i genrepet inför Champions League

En kvartsfinal i Svenska cupen mot Piteå blir samtidigt ett genrep inför Champions League. FC Rosengård matchar bästa laget – men Marta startar på bänken.

FC Rosengård genrepar med en kvartsfinal i Svenska cupen. Därefter blir det den första kvartsfinalen i Champions League, hemma mot Barcelona på onsdag.Bild: LINNEA RHEBORG
Fokus flyttas långsamt framåt. Inom kort, på onsdag nästa vecka, ska FC Rosengård spela för en fortsatt överlevnad i Champions League. Men det är då och nu är nu.
Först och främst ska FC Rosengård spela kvartsfinal i Svenska cupen. FCR ska försvara sig som mästare i Svenska cupen och på vägen dit ska Piteå besegras på bortaplan.
– Vår ambition är att vinna både cupen och det svenska mästerskapet, därför är det här en viktig match. Det gäller att vi presterar och vinner – då får vi med oss en bra känsla, säger Jack Majgaard Jensen.
Majgaard Jensen sparar inte på krutet utan matchar det tunga artilleriet.
– De bästa spelarna ska spela.
Däremot kommer FCR:s brasilianska – och nyblivna svenska – Marta att starta på bänken.
– Hon har en överansträngd ljumske, säger Jensen Majgaard.
FC Rosengårds kanadensiska målvaktsveteran Erin McLeod jobbar sig allt närmare en comeback. Hon är matchduglig och det finns en realistik möjlighet för att hon är tillbaka lagom till Champions League.
Mot Piteå är hon inte med – till gengäld kommer hon att stå i helgens U19-match.
– Det är viktigare att hon får en match i benen än att hon sitter på bänken mot Piteå. Gör hon en bra match i U19 så är hon med i Champions Leauge, säger FCR-tränaren.
FC Rosengård räknar med en tuff match mot Piteå. De senaste matcherna har varit täta – 1-1, 2-1 och 1-1 har de tre senaste resultaten mot Piteå.
– De hoppas säkert att vi har tankarna på Barcelona. De spelar enkelt, men är duktiga på omställningar, försvar och fasta situationer.
FC Rosengårds startelva:
Zecira Musivic, Lina Nilsson, Amanda IIlestedt, Emma Berglund, Ali Riley, Anita Asante, Ebba Weider, Ella Masar McLeod, Lotta Schelin, Lieke Martens och Sanne Troelsgaard.
Gå till toppen