Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Martas ljumske klarade testet

Marta – arkivfoto september 2016.Bild: PETTER ARVIDSON
FC Rosengård är vidare i svenska cupen. Men vinsten satt hårt inne i kvartsfinalen på bortaplan mot Piteå. Knappa kvarten före slut hittade Amanda Ilestedt rätt med matchens enda fullträff.
-Mitt första mål den här säsongen. Skönt att jag fick sätta dit bollen i en match där det var små marginaler som avgjorde. Vi visste ju på förhand att Piteå skulle bjuda på hårt motstånd.
Backen Amanda Ilestedt gick upp i anfallet när FC Rosengård fick en hörna.
-Det var inget konstmål precis. Först sköt Marta. Jag hade bara att sätta dit bollen på returen från nära håll. Att få avgöra en sådan här viktig match är alltid positivt.
För FC Rosengård var den här matchen ett viktigt genrep inför mötet mot Barcelona i Champion League på onsdag. Mötet är en av säsongens viktigare utmaningar givetvis. FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen var nöjd.
-Det här var ingen lätt match för oss. Piteå har ett välorganiserat och fysiskt starkt lag. Det var många tuffa närkamper. Vi kommer starkt i slutkvarten där vi dominerar matchbilden. Därför var vårt mål inte ologiskt.
FC Rosengårds stjärna Marta da Silva startade på bänken. Hon har haft bekymmer med en ömmande ljumske. Marta kom in som avbytare den sista halvtimmen.
-Vi får se hur Marta känner sig i morgon. Ljumsken verkade hålla bra.
Gå till toppen