Sport

Lina Länsberg efter UFC-segern: ”Hon skadade mig mycket”

Lina Länsberg. Arkivbild.Bild: Björn Lindgren/TT
Högerögat var igenmurat och ansiktet blodigt. Men till slut var det ändå Lina Länsberg som sågs som poängvinnaren i fajten mot Lucie Pudilova, Tjeckien, vid UFC-galan i London.
Samtidigt verkade 35-åringen, som i slutet av 2015 mötte Pudilova i en annan organisation, tycka att den 13 år yngre motståndaren var bättre.
– Hon var tuffare än senaste, sade hon i segerintervjun och vände sig till tjeckiskan:
– Lucie, jag tycker att du var vinnaren...
Svenskan var mest aktiv och hittade rätt med några knän i slutet av första ronden. I andra fick hon ner Pudliova i golvet. I tredje försvann orken och det gjorde att Pudliova tog över men 22-åringen lyckades bara ordna ett jack vid Länsbergs öga.
– Hon skadade mig mycket. Jag har varit sjuk den senaste veckan och blev verkligen trött, sade Lina Länsberg.
Lina Länsberg, som förlorade UFC-premiären mot Chris Cyborg och nu tog karriärens första seger i organisationen, var först planerad att möta Veronica Macedo men en skada satte stopp för venezuelanskan och Lucie Pudilova fick med kort varsel ta över matchen i London.
Reza Madadi började bra mot Joseph Duffy, men den snabbe irländaren tog över totalt i den andra ronden och vann sedan matchen klart på poäng.
– Han klarade av att ta väldigt mycket, men det visste jag på förhand. Men det var en ära att möta honom, sade Joe Duffy i intervjun direkt efter matchen.
Läs alla artiklar om: MMA: Lina Länsberg i UFC
Gå till toppen