MFF

”Det bevisar att jag gjort en bra match, att jag får fortsätta”

Erdal Rakip var det stora utropstecknet när Malmö FF matchade mot Molde. "Jag hittade en bra position i dag. Lite mer offensiv. Lite mellan forwards och mittfält, nästan en fri roll", instämde Erdal Rakip.

Bild: LUDVIG THUNMAN
Efter en lite trevande start, så tog MFF kommandot och Rakip hade mycket boll. Löpte mycket i djupled och hittade både medspelare och möjligheter till egna avslut.
– Det kunde ha blivit mål här i dag. Speciellt i första halvlek. Jag tog inte det bästa läget. Var rättvänd och alla faller tillbaka, men så såg jag Mackan [Markus Rosenberg] gå – fast då trodde han inte att han skulle få bollen.
I andra halvlek hade Erdal Rakip lärt läxan. Hade ett par riktigt fräsande skott som Moldes svenska målvakt Anders Linde med mödade räddade.
– Jag fattade ju att jag måste skjuta. När man är rättvänd ska man inte passa bollen. Det är bara att testa, sa Erdal Rakip.
– Erdal har varit bra hela försäsongen. Men det här var hans starkaste insats. Han har verkligen sugit tag i det vi har jobbat med i hans positionering. Han har hela tiden gett oss energi och varit spelbar. Varit för rörlig kanske, sa tränaren Magnus Pehrsson och fortsatte:
– Springer man lite mindre och springer rätt, hinner man titta mer. Och fatta fler bra beslut. Då får Erdal en bättre överblick och är kanske också lite piggare.
Det var i förväg bestämt att Anders Christiansen skulle komma in med 30 minuter kvar. Det naturliga hade varit att ta ut Rakip, men Magnus Pehrsson valde att ändra spelsystem till 4-5-1 i stället.
– Det bevisar att jag gjort en bra match att jag får fortsätta. Annars hade jag åkt ut, konstaterade Erdal Rakip.
Nu fick lagkaptenen Markus Rosenberg, efter en ganska blek dag på jobbet, kliva av.
Tränaren Magnus Pehrsson var nöjd med 4-5-1-spelet. Erdal Rakip mer tveksam.
– Vi har inte spelat det så mycket. Jag tyckte det var enklare att pressa när vi hade två anfallare. Vi vet vad vi ska göra. Men vi har ett par veckor på oss att träna på det här också, sa han.
MFF:s ledningsmål kom redan i nionde minuten när ett bra anfall avslutades med att Behrang Safari slog ett inlägg som tog på en Moldeförsvarare. Målvakten Anders Linde fumlade sen in bollen i målet.
Kvitteringen kom i princip med matchens sista spark. Eirik Hessved fick på en rökare i bortre krysset.
– Det blir nästan som förlust när de gör ett sent mål. Lite tråkigt, men vi gör en bra match. Vi ska vara nöjda, sa Erdal Rakip och summerade:
– Laget spelar bättre nu. Det är mer allvar. Det är närmare den allsvenska premiären och det mesta fungerar – sedan finns det alltid några delar vi kan prova att göra bättre.

MFF-betygen

Johan Wiland 2
Anton Tinnerholm 3
Lasse Nielsen 3
Franz Brorsson 4
Behrang Safari 3
Pawel Cibicki (92) 3
Oscar Lewicki 3
Erdal Rakip (82) 4
Magnus Wolff Eikrem (77) 2
Jo Inge Berget 2
Markus Rosenberg (64) 2
---
Anders Christiansen (64) 2
Mattias Svanberg (77) -
Alexander Jeremejeff (82) -
Andreas Vindheim (92) -
Läs alla artiklar om: MFF-Molde 18 mars
Gå till toppen