Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skottland: Hård ton när Sturgeon angrep May

Skottlands försteminister Nicola Sturgeon skrädde inte orden när hon på lördagen höll tal om kravet på ny folkomröstning för skotsk självtändighet – och om den brittiska premiärministern Theresa Mays avvisande inställning till en sådan.

Nicola Sturgeon, försteminister och ledare för Skotska nationalistpartiet talar inför partivänner.Bild: Andrew Milligan /AP/TT
– Om (Theresa May) visar samma nedlåtenhet, brist på flexibilitet och samma tondövhet till andra EU-länder som hon har visat Skottland så kommer brexitprocessen att grundstöta, dundrade Sturgeon i talet som hon höll till sina partikamrater i Skotska nationalistpartiet.
Enligt Nicola Sturgeon kan Mays ovilja att diskutera en ny folkomröstning resultera i "irreparabla skador".
Försteministern lovade också, till sina partivänners jubel, att fortsätta pressa på för att planerna om en ny folkomröstning om skotsk självständighet ska bli verklighet.
– Skottlands framtid måste avgöras av Skottland.
Det var i måndags som Sturgeon förklarade att Skottland måste få hålla en ny folkomröstning om självständighet när villkoren för det brittiska utträdet ur EU är kända.
Men den brittiska premiärministern lät då hälsa att det inte är rätt tid för en folkomröstning.
– Just nu måste vi arbeta tillsammans och inte slitas isär, sade May i en tv-intervju tidigare i veckan.
Skottarna röstade 2014 för att fortsätta tillhöra Storbritannien, men sedan Storbritannien röstat för att lämna EU har förutsättningarna förändrats.
Gå till toppen