Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stark årsdebut av Mosaique Face

Efter en mellansäsong 2016 laddar Mosaique Face för ett nytt toppår. Det började på bästa sätt med klar seger i gulddivisionsloppet på Momarkens travbana som arrangerade lördagens V75-tävlingar. – Det är en oerhörd glädje att känna hästen så här bra igen, sade Adrian Kolgjini.

Pappa Lutfi Kolgjini hade hittat en lämplig årsdebut för Mosaique Face i ”Steinlagers Äreslöp”. Det blev flera goda insatser under fjolåret. Men det blev blott en vinst vilket inte motsvarar hästens höga kapacitet.
Inför årets säsong ändrades träningen till ridning i djup sand. Det verkar ha gjort susen för åttaåringen verkade trivas i årets första start på Momarken i norska Mysen.
– Hästen såg fantastisk fin ut. Och han har känts väldigt bra i träningen. Det här var ett skönt besked, även om inte motståndet var det tuffaste, sade Lutfi Kolgjini som tittade på loppet från sidan.
I sulkyn fick han se sonen Adrian köra till spets efter cirka 500 meter. Största hotet BBS Sugarlight kom dessutom upp på utsidan.
Första kilometern gick efter 1.12,5. In mot sista kurvan ökade Adrian tempot och fick genast några längders försprång. Mosaique Face såg pigg och fräsch ut i målgången på 111,7 över kort distans.
– Det här var ett väldigt skönt kvitto. Det blev en tuff öppning vilket jag hade räknat med, flera ville ha vår rygg. Sedan blev det enkelt. Han är en häst som ska fajtas i världseliten, sade Adrian Kolgjini.
Mosaique Face vann både det svenska och europeiska derbyt som fyraåring och sprang in 4,2 miljoner kronor. 2015 blev han tvåa i Elitloppet och vann sedan Grand prix-finalen i Belgien.
Den fortsatta matchningen är ännu inte bestämd för åttaåringen. Men det lutar åt Olympiatravet på Åby i april.
Kolgjini vann även ett stolopp på V75 med Pandora Face som kunde överta ledningen på första långsidan. Femåringen hade sedan allt under kontroll och gick ifrån till lätt seger, med krafter kvar.
– Min häst svarade för en riktigt bra prestation, konstaterade Adrian Kolgjini.
Sex av sju vinnare vann från tidig ledning. De flesta var stora favoriter och det blev ingen utdelning på fem rätt. Pengarna från femrättspotten flyttas därmed över till nästa V75-omgång som avgörs på lördag på Mantorpstravet.
Gå till toppen