Familj

Cornelis Huisman fyller 75 år

Cornelis Huisman, Ängelholm, fyller 75 år den 19 mars.

Cornelis Huisman, Ängelholm, fyller 75 år.
Cornelis Huisman föddes i Holland mitt under andra världskriget och växte upp på ett mindre skeppsvarv där hans far byggde bogserbåtar och flodpråmar.
Sjökarriären inleddes på holländska fartyg och 1968 kom han till Sverige som befälhavare på timmerbogserbåtar längs Norrlands kust. Sjökaptens- och maskintekniker examina avlades i Härnösand och kompletterades med studier i national ekonomi vid Umeå universitet.
Efter en aktiv period till sjöss som avslutades 1979 på en av världens starkaste havsbogserare började en spännande karriär iland.
I många år var han offshore Underwriter i Skandia International och var ledande assuradör för ett antal rederier och oljebolag världen över.
I början av 90-talet blev han rederichef och VD för Göta Kanal Charter Stockholm. Verksamheten såldes 2010 och han fortsatte med sitt eget företag i Ängelholm tillsammans med hustru Eva.
Under nio års tid skötte bolaget Caférörelse i Stadshuset i Ängelholm och Cornelis Huisman utför fortfarande ett antal konsult- och styrelseuppdrag. Han är ledamot i sjöförklaringsdomstolen i Stockholm och politisk aktiv inom Moderaterna.
Han är en av kommunens representanter i Hembygdsföreningen som driver Hembygdsparken i Ängelholm, populär vigselförrättare och ledamot i kommunfullmäktiges beredning för Lärandet.
Fritiden ägnas åt familjen, bostaden i Haradal och resor.
Familjen består av hustrun Eva Blom Huisman och fyra barn, varav två hemmavarande. Lyssnar på: Tradjazz och Keltisk musik. Filmmeriter: Spelade rederitjänsteman i Daniel Alfredsons filmatisering av Sjöwall/Wahlöös roman Roseanna (1993) och var befälhavare i Ingmar Bergmans filmatisering av Enskilda Samtal (regi Liv Ullman) från 1996.
Gå till toppen