Redhawks

Frederik Storm: Ett solklart mål

Efter nio sekunder av förlängningen fick Malmö Redhawks Frederik Storm in pucken och Arenapubliken jublade högt. Men målet godkändes inte.

Frederik Storm jublar. Förgäves.Bild: PETTER ARVIDSON
– Det var ett solklart mål, sa Frederik Storm.
– Men domaren blåste innan. Av den anledningen kan det inte vara mål. Men domaren skulle aldrig ha blåst. Det var ett misstag, men sånt händer i sporten, fortsatte Frederik Storm.
Drygt två minuter senare var det istället Växjö som fick jubla hela vägen. Emil Pettersson gjorde 3-2 och rysaren var över.
Huvudpersonen Frederik Storm tog det med fattning och var inte överdrivet irriterad på domarparet Tobias Björk och Daniel Winge.
– De trodde att målvakten [Joacim Ericsson] hade pucken mellan sin klubba och ena skridsko. Men pucken låg lös framför, sa Storm.
Efter matchen regnade det in föremål på isen. Publikens frustration kändes.
– Det var surt att vi förlorade, men det är sånt som händer. Tyvärr, sa Frederik Storm.
Han var annars nöjd med det mesta.
– Vi var värda att vinna och spelade bra försvarsspel. Stabila och gav inte bort så mycket. Vi har chansen att vinna alla matcher när vi spelar så här, sa Frederik Storm.
Malmö Redhawks tappade ett drömläge: 2–0 blev 2–3.
Istället för 2–0 i matcher är det 1–1 och nästa kamp är på tisdag i Växjö.
– Vi ska inte göra mycket annorlunda. Jag tror inte att det här resultatet påverkar. Vi har bra självförtroende. Alla i laget känner att vi kan vinna det här.
Frederik Storm menade att mycket ändå talar till Redhawks fördel. Och sköt över favoritskapet till grundserievinnaren Växjös planhalva.
– Ju längre den här matchserien går desto större är pressen på dem.
Läs alla artiklar om: SM-kvartsfinal 2: Redhawks–Växjö
Gå till toppen