Redhawks

Kent Leijon Jönsson: Svårt att välja fel målvakt för Redhawks

Dags för Cristopher Nihlstorp att få chansen i Redhawkskassen?
Inte så att Växjö hänger på repen efter att ha förlorat första kvartsfinalronden, men Malmö Redhawks har onekligen skaffat sig en utmärkt position. Ett knockoutläge? Något ditåt. Vinst i kväll mot Växjö och smålänningarna är i alla fall nere för räkning.
Förlust och det är 1–1 i matcher, vilket inte precis är en mardröm.
Tränaren Peter Andersson gör allt för att spelarna ska leva i nuet. Inte sväva iväg och bränna vingarna. Andersson förfogar över ett gäng veteraner som vunnit mästerskap och som bör stå med fötterna fast förankrade i den skånska myllan vid Hyllie.
Egentligen har Peter Andersson och hans tränarstab mest angenäma problem.
Oscar Alsenfelt har stått i de två åttondelsfinalerna mot Luleå och i den inledande kvartsfinalen. Tre matcher - tre segrar.
Det krävs fingertoppskänsla. Vila Alsenfelt och låta en heltänd Cristopher Nihlstorp avlösa. Eller köra vidare med Alsenfelt, inte utmana de magiska vinnarkrafterna som målvakten har utstrålat hela säsongen.
Å andra sidan kan Oscar Alsenfelt näppeligen vakta kassen i alla matcher. Förr eller senare måste skiftet ske. Frågan är bara när.
Malmö Redhawks har alla möjligheter att bulla upp till en publikfest i eftermiddag.
Partytricket för att frälsa supportarna och skapa hallelujastämning är att starta i full fart – ungefär som mot Luleå. Då får hemmalaget draget direkt och kan surfa vidare på ljudvågorna. Krama det mesta ut ur själva ögonblicket. Agera med sans och måtta, men inte förlora hettan. Komma ihåg att Växjö kanske inte är skakat, men en smula tilltufsat – och det är något som kan utnyttjas.
Med fredagsvinsten i kappsäcken vet Malmö Redhawks att smålänningarna måste ta initiativet. Växjö kan i sin iver uppträda som ett hemmalag på bortaplan.
Här ska rutinerade krafter som Noah Welch, Erik Andersson, Erik Forssell, Ilari Filppula och Mathias Tjärnqvist med en fast hand kunna styra Redhawks mot 2–0 i matcher.
Och då kan nog staden Malmö dra på sig en släng av hockeyfeber.
På allvar.
Läs alla artiklar om: SM-kvartsfinal 2: Redhawks–Växjö
Gå till toppen