Lund

VA Syd: Fortsätt koka vattnet

Kokningsrekommendationen av vattnet för delar av centrala och norra Lund kvarstår, det meddelade VA Syd på söndagseftermiddagen.

Fortsätt koka vattnet om du bor i de berörda delarna av Lund.Bild: CHRISTINE OLSSON
VA Syd häver inte kokningsrekommendationen för delar av Lund trots att de har identifierat källan.
Som Sydsvenskan tidigare har skrivit finns bakteriekällan någonstans i ledningsnätet inne på sjukhusområdet, och eftersom sjukhusets ledningsnät inte med säkerhet kan isoleras helt från Lunds övriga ledningsnät fortsätter kokningsrekommendationen i det berörda området. Samma område som tidigare.
– Vi hade verkligen hoppats att kunna häva kokningsrekommendationen idag, men vi måste tyvärr ha lite mer tålamod. Vi arbetar intensivt med att spola nätet och vi tar nya prover, säger Eva Kristensson, kommunikationschef på VA Syd.
– Vi vill vara helt säkra på att inga bakterier kommer ut till resten av Lunds ledningsnät. Det är därför det blir så här.
VA Syd och Region Skåne arbetar vidare med att spola ledningarna och ta prover. VA Syd fortsätter också att leverera nödvattentankar till SUS i Lund.
De informerar nästa gång på tisdag den 21 mars klockan 16.
– Det kan hända att vi går ut tidigare med information, men just nu tror vi att tisdag är mest realistiskt. Först då har vi besked att ge, säger Eva Kristensson.
Läs alla artiklar om: Otjänligt vatten i Lund
Gå till toppen