AnnonsIca Malmborgs

Butikschefen på Malmborgs gick ner 90 kilo

Patric Strandqvist, butikschef Ica Malmborgs på Erikslust

Patric Strandqvist har mat som arbete, intresse och livsstil. På två år har han gått ner drygt 90 kilo. Dessutom arbetar han som butikschef på ICA Malmborgs Erikslust i Malmö. Hur är det att arbeta med mat dagligen, och samtidigt göra en sådan radikal hälsoresa?

Det är en helt vanlig tisdagsförmiddag i Malmborgsbutiken på Erikslust. Patric tar emot på sitt kontor och berättar den fascinerande historien om hur hans liv tog en ny vändning.

- Jag har alltid varit duktig på att prata kost, hälsa och träning. Problemet var att jag inte följde mina egna råd. Jag har varit stor hela livet och gått upp och ner som en jojo. Min stora last var godis och som mest vägde jag 192 kilo. Idag stannar vågen på 78 kilo.

Vändningen kom den 6 oktober 2014, dagen då han genomgick en gastric bypass operation. Ett beslut som han tog efter två års grubblande och på sin läkares inrådan.

- De första fyra veckorna efter operationen var det flytande kost som gällde. Tyvärr har jag ibland fått höra att jag ”fuskat” mig till min viktnedgång, men det här är verkligen ingen quick-fix. Jag har fått lära mig att lyssna på kroppen och att ha koll på vad jag äter. Att leva på 150 – 200 gram per måltid är inte enkelt. Jag måste hela tiden ha koll på att få i mig tillräckligt med proteiner och näringsämnen.

Han tar en paus för att äta dagens andra mål – en bar med högt proteininnehåll. Viktminskningen gick snabbt, första året försvann cirka 80 kilo och året därpå ytterligare 7-8 kilon. Patric berättar att han gick från storlek 9XL (Dressmans största storlek) till M.

Patric gick ner drygt 90 kilo och ändrade livsstil fullständigt. Idag tränar han och äter rätt. I jobbet på Malmborgs har han stor nytta av sina nya kunskaper om bra kosthållning.

Trots att Patric arbetat i Malmborgsbutiken i 23 år är det många kunder som inte känner igen honom nu för tiden. De brukar fråga vad som hänt med mig. Jag har ju trots allt varit här sedan 1994.

– Jag tycker att det här med kost är jätteroligt och delar gärna med mig av mitt kunnande. I butiken lyfter jag regelbundet fram hälsosamma alternativ.

Idag tränar Patric regelbundet och i november började han springa för första gången i sitt liv.

– Från att inte ha kunnat göra någonting alls, tränar jag nu 4-5 dagar i veckan. I höstas genomförde jag ICA Klassikern och nu tränar jag inför ett kommande Triathlon. Och även om jag nu lever sunt unnar även jag mig något gott och onyttigt då och då.

Patrics tre bästa hälsotips är att äta ofta men lite (frukost, lunch, middag och två eller tre hälsosamma mellanmål), att röra på sig och inte minst - att sätta små men realistiska mål som man klarar av att uppnå.

Patric Strandqvist

Ålder: 47 år.

Gör på ICA: Butikschef på ICA Malmborgs Erikslust i Malmö.

Bor: På Näset.

Familj: Fru och tre barn.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan