Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drömmen om Malmöcupen lever men fler lag behövs: ”Vi stänger inga dörrar”

Om tolv dagar står de värd för fotbollsturneringen Malmöcupen. In i det sista försöker de få fler lag att anmäla sig.

Sommaren 2016 präglades av bilbränder och skjutningar. När Salm Mohammed, Ali Abid Zeed och Edriss Hushmand träffades i skolan efter lovet bestämde de sig för att försöka göra något bra för Malmö. Under kursen Ungt företagande började de smida planer på en stor fotbollsturnering – Malmöcupen.
Ali Abid Zeed, Edriss Hushmand och Salm Mohammed är initiativtagare till Malmöcupen.Bild: Hussein El-alawi
– Sverige gjorde oss en tjänst. Nu vill vi ge något tillbaka och visa att det finns invandrare som vill bygga broar, berättade Salm Mohammed för Sydsvenskan.
Tanken är att få människor från alla delar av Malmö att träffas, spela och ha kul. Även polisen ställer upp med ett lag.
MFF, SF-bio, Polisen, Möllans Basement, Malmö stad, MKB och Nordiska mediekompaniet har beslutat att hjälpa till för att cupen ska bli verklighet. Den stora utmaningen nu är att få ihop 64 lag till turneringen som ska hållas 1-2 april.
Hittills har drygt 25 lag anmält sig, flertalet lag består av ungdomar i gymnasieåldern. Men alla som kan få ihop ett lag – även föreningar och arbetsplatser – är välkomna, berättar Ali Abid Zeed.
– Vem som helst är välkommen, vi stänger inga dörrar.
Tolv dagar kvar, hinner ni?
– Jag tror det, man måste tro på sig själv.
Gå till toppen