Lund

Hjärnopererad fick ingen sjuktransport – anmäler kliniken

Camilla Hassanzadeh har lämnat in en anmälan mot neurokirurgens avdelning 26 på universitetssjukhuset i Lund.

Skånes universitetssjukhus i Lund.Bild: Hussein El-alawi
Anmälan gjordes till Region Skånes patientnämnd och gäller utebliven sjuktransport från avdelning 26.
– Jag väntade i flera timmar och fick till slut åka kollektivtrafik, regionbuss och stadsbuss, hem till min mamma i Malmö, berättar Camilla Hassanzadeh.
Hon bor i Växjö, men kom till Lund för att genomgå en hjärnoperation i slutet av förra månaden. Efter operationen, den 28 februari, skrevs hon ut från neurokirurgen.
– Jag satt på mitt rum på avdelningen och fick klockan halv tolv den dagen besked om att sjuktransporten skulle komma och hämta mig klockan två, berättar Camilla Hassanzadeh.
Hon berättar att hon sedan mellan klockan två och fyra med jämna mellanrum ringde på patientklockan och fick en rad olika besked av personalen på avdelningen.
– De sa omväxlande att transporten skulle komma och att de skulle beställa den.
Klockan fyra på eftermiddagen tog sig Camilla Hassanzadeh ned till sjukhusets reception och frågade vart transporten hade tagit vägen.
– Där svarade de "vi har gjort ett försök, den kommer inte".
Camilla Hassanzadeh berättar att hon därefter inte lyckades få tag på en taxi. Hon, hennes man och hennes mamma fick ta regionbuss och sedan stadsbuss i rusningstid till Malmö och moderns hem, där Camilla Hassanzadeh bor medan hon tillfrisknar. Den resan upplevde hon som påfrestande.
Sydsvenskan har sökt ansvarig chef på neurokirurgens avdelning 26, för att få veta mer om avdelningens rutiner för sjuktransporter, men chefen har valt att inte svara.
Gå till toppen