Vellinge

Höllviken innebandy hjälper till med läxläsningen

Föreningen Höllviken innebandy testade att erbjuda läxhjälp i höstas, nu är succén tillbaka och det uppskattas av både barn och föräldrar.
– Det fungerar bra för de som är här, vi får saker gjorda. Sedan får vi se vad betygen visar, säger tränaren Filip Hagmann.

Axel Ewe och August Erch passar på att göra läxorna innan träningen.Bild: My Östh Gustafsson
Det blev många positiva reaktioner på höstens läxhjälp i Halörhallen och för två veckor sedan startade de upp igen för vårterminen. Två dagar i veckan är Filip Hagmann på plats i kafeterian för att hjälpa ungdomarna med läxorna innan träningen.
Axel Ewe och August Erch är på plats på måndagseftermiddagen för att göra färdigt läxorna innan träningen som börjar klockan fyra.
– Vi brukar cykla hit efter skolan, säger August Erch.
– Vi gör lite läxor här så slipper man göra det hemma, säger Axel Ewe.
Är det roligare att göra läxorna här?
– Ja, för när man är hemma vill man mest ta det lugnt. Gör man läxorna här så har man det gjort, säger Axel Ewe.
Läxhjälpen bidrar inte bara till att uppgifterna blir gjorda, ibland kan det även innebära att det pluggas extra mycket.
– När vi har fått glosor i engelskan så brukar jag träna på dem både här och hemma, så man får mer tid att öva på saker, säger August Erch.
Fredrik Sjöstedt, som både är A-lagsspelare och föreningsutvecklare i Höllviken innebandy, är en av initiativtagarna till läxhjälpen:
– Grundtanken är att hjälpa barnen utnyttja tiden mellan skola och träning. Det är inte alltid föräldrarna har tid att hjälpa till, så då kan man underlätta lite där. Och så ger det ju ett mervärde till våra medlemmar, det blir en extra service.
Läxhjälpen är till för de som är födda mellan 2000 och 2005 och ordnas varje måndag och onsdag mellan 15 till 17 i Halörhallens kafeteria.
Gå till toppen