HK Malmö

Läge att rycka för HK Malmö

Seger mot Redbergslid i kväll kan ge dubbelutdelning för ett HK Malmö som jagar en plats bland topp-4.

För att snuva Redbergslid på poäng gäller det att få hål på RIK:s målvakt Tobias Thulin som under våren storspelat och klivit upp i topp i målvaktsligan.
Jim Andersson.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
– Han är jätteduktig, men en målvakt ska inte sätta stopp för oss. Vi ska vinna även om han är bra och vi ska inte tänka för mycket på honom eller någon annan målvakt, säger kantliraren Jim Andersson som beskriver kvällens motståndare som en stor målvakt med små rörelser och bra spelförståelse.
– Jag vet var jag ska sätta den, men det håller jag för mig själv, säger Jim Andersson som för ett år sedan skadade axeln så här års och missade hela HK Malmös slutspel.
Karriärens tyngsta motgång har också gjort att han i år ser framemot slutspelet lite extra.
– Det var besvikelse och en frustration som inte går att uttrycka, men samtidigt tillhör det sporten, konstaterar han samtidigt som han ser allt fler av sina lagkamrater ta sig fram på kryckor.
– Vi som är friska får göra det bästa vi kan. Jag tycker att vi har hittat lösningar som funkar bra för oss. Vi har gjort det bra, säger Jim Andersson och menar många spelare i nya roller har lyft sig vilket gjort att både offensiven och defensiven sett riktigt bra ut den sista tiden.
Hittills i år har han spelat samtliga matcher och hunnit med 84 mål. Ett större ansvar har landat på honom efter de tungs bortfallen på grund av skadorna på sistone.
Malmö ligger fyra två poäng före RIK. Seger och man skulle skaffa sig skönt distans till laget inför slutomgångarna.
AVKAST
HK Malmö–RIK
19.00
Baltiska hallen.
Gå till toppen