Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Slutkört HK Malmö lyckades inte stå emot

HK Malmö rivstartade mot Redbergslid, men orkade inte distansen ut. Med bara 15 mål under de resterande 55 minuterna föll laget för fösta gången på elva matcher hemma i Baltiskan.

Fredrik Lindahl fick på måndagen kliva av planen som en förlorare för första gången sedan den 10 oktober.Bild: LUDVIG THUNMAN
HK Malmö – Redbergslid 20–25 (12-12)
Det såg ut som om det skulle kunna bli en ny hemmamatch där Malmömålvakten Dan Beutler skulle spöka med motståndarna. I RIK:s fem första anfall stoppade han allt och det dröjde nästan sju minuter innan motståndarna fick hål på honom.
– Det var så klart en drömstart, men sedan kunde de gå i kapp och förbi till 6–8. Jag hade hoppas att vi kunde sega ut på vår ledning så att vi hade kunna leda med lite i paus, önskade Fredrik Lindahl som slet hårt på de flesta positionerna på nio meter.
Efter den lyckosamma starten föll Malmö in en tung period där inte mycket stämde. Men mot slutet av halvleken återfann de flytet och gick till paus i likaläge, 12–12.
– I andra körde vi fast och missade för mycket. Gör man bara 20 mål så vinner man tyvärr inte, sa Fredrik Lindahl som mäktade med tre mål på sex försök. Hans lagkamrater på nio meter landade på 44 respektive 14 procent i effektivitet vilket förklara måltorkan.
Andra halvleken var en uppvisning i missade avslut och tilltrasslat anfallsspel. På de sista 11 minuterna gjorde Malmö två mål. RIK var inte supereffektiva, men kunde ändå rycka komfortabelt.
– Det kommer matcher när man inte är helt på hugget –som idag – och då är RIK tillräckligt bra för att vinna, konstaterade tränaren Stian Tönnesen.
Med en lång frånvarolista fanns inte möjligheter att gå runt på alternativ, men Fredrik Lindahl ansåg inte att Malmö körde slut på bensinen trots att de gick tufft på ett fåtal spelare under hela matchen.
– Det är klart att man blir trött men det är inte anledningen till att vi förlorade idag. RIK gjorde det bra bakåt och vi visste att de är starka där. De är ett av de försvarsstarkaste i ligan, sa han.
Förutom att Malmö saknade sina fyra långtidsskadespelare var Mirsad Pecikoza avstängd. Han missar även mötet med Ystads IF på onsdag.
Till HK Malmös glädje ser försvarsspelaren Patrik Kvalvik ut att vara på väg tillbaka inom kort. Han spelar inte under den kommande veckan, men det finns en förhoppning om att han ska kunna vara spelklar nästa vecka när Malmö möter Aranäs
– Då kan han vara aktuell, men han behöver göra några handbollspass först. Vi behöver hans kvaliteter, sa Stian Tönnesen.
Gå till toppen