Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

FCR-tränaren om Barcelona: ”Bästa laget i turneringen”

Det drar ihop sig – mötet mellan FC Rosengård och FC Barcelona kommer allt närmare. Det är ett FC Rosengård som har genomfört det sista testet, när man bortaslog Piteå med 1-0 i Svenska cupen i lördags.

Jack Majgaard Jensen, tränare i FC Rosengård.
Det är en tränare – Jack Majgaard Jensen – som tycker att det känns bra, men som samtidigt hade en bättre känsla för tre fyra veckor sedan.
– Inför landslagsuppehållet tyckte jag att vi var riktigt bra, nu är jag osäker på hur vi har drabbats mentalt av att det varit en tuff period för många av spelarna, säger Jack Majgaard Jensen.
Matcherna mot Linköping och Piteå var tydliga: det saknades en metal närvaro. Därför är Majgaard Jensen spänd inför onsdagen.
Läs också "Det ska bli kul att se hur vår nivå är jämfört med Rosengårds"
– Om vi verkligen är där, mentalt.
Särskilt mycket mer att fila på än den mentala biten finns inte.
– Fysiskt försöker jag att dosera på ett balanserat sätt, men det svåra är den mentala biten, när man är trött i huvudet. För mig handlar det om att få dem att förstå vad det handlar om. Men detsamma gäller Barcelona, de har också haft många spelare på iväg på landslagsuppdrag.
Tillkommer gör det taktiska, att ge spelarna uppgifter, så de vet vad de ska göra på matchen.
– Hjärntvätta dem tillbaka till det sätt som vi spelar på, de ska komma tillbaka från sättet de spelat på med landslaget, säger Jack Majgaard Jensen.
Hur högt rankar du FC Barcelona?
– Jag rankar dem högt. De är det bästa laget kvar i turneringen, som spelar mest som ett lag. Lyon och Wolfsburg har bättre spelare, men Barcelona har spelat tillsammans länge, de känner varandra så pass bra. Och det är viktigt i fotboll, att skapa kontinuitet – och det har de haft i många år. De har individuellt skickliga spelare och många spanska landslagsspelare. Jag ser dem definitivt som ett bättre lag än Frankfurt som vi spelade mot förra året. Det väntar oss en tuff utmaning, helt klart.
Med andra ord - det finns inte mycket som kan få FC Barcelona ur balans. De vet hur de ska reagera och är ett homogent lag med bred trupp, där vem som helst på bänken kan hoppa in och göra det bra.
Anfallsspelet är en gemensam nämnare för FC Barcelona och FC Rosengård. Så vad kommer fälla avgörandet?
– De spelar man-man och vi spelar zonförsvar. Vem som bäst kan anpassa sig till ett annorlunda försvarsspel kommer att bli avgörande.
Gå till toppen