Nyheter

Medan du sov –detta hände i natt

Klimatförändringarna ser ut att fortsätta med oförminskad styrka, Ivanka Trump får kontor bredvid pappa i Vita huset – och tysk storstjärna lämnar Manchester United för att istället spela fotboll i USA. Det är några av nyheterna som inleder den här dagen.

Fortsatta klimatförändringar i världen

Bild: LUCA BRUNO
Extrema väder- och klimatförhållanden, inklusive arktiska "värmeböljor", fortsätter. Följden blir krympande havsisar och stigande havsnivåer, enligt Meteorologiska världsorganisationen (WMO), som varnar för att klimatförändringarna ser ut att fortsätta med oförminskad styrka. Varningen kommer i samband med att WMO publicerar sin årliga rapport om det globala klimatets tillstånd, som bekräftar tidigare siffror som visar att 2016 var det varmaste året hittills.
Läs mer:Fortsatta klimatförändringar i världen

Ivanka Trump får kontor bredvid pappa

Bild: Andrew Harnik
USA:s president Donald Trumps dotter Ivanka får ett eget kontor i Vita husets västra flygel, och får en ännu mer framträdande roll som sin fars rådgivare. Ivanka Trump ska även få tillgång till sekretessbelagda uppgifter och en särskild regeringstelefon. Uppgifterna om Trumps 35-åriga dotter bekräftas av en tjänsteman i Vita huset.
Läs mer:Ivanka får kontor bredvid pappa

Tysk storstjärna lämnar United för USA

Bild: Rui Vieira
Succén uteblev i Manchester United för Bastian Schweinsteiger. Nu är den tyske mittfältsstjärnan klar för MLS-laget Chicago Fire, skriver Chicago Tribune. Enligt tidningens källor har 32-årige Schweinsteiger skrivit på ett ettårskontrakt värt 4,5 miljoner dollar – närmare 30 miljoner kronor – med option på ytterligare ett år. Därmed blir han en av den nordamerikanska ligans tio bäst betalada spelare.
Läs mer:Tysk storstjärna klar för MLS
Läs alla artiklar om: Nattens nyheter 21 mars
Gå till toppen