Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Netto på Kirseberg utsatt för väpnat rån

Just innan Netto på Kirseberg skulle stänga för dagen rånade två yngre knivbeväpnade män butiken. Brända kläder som kopplas till rånet har hittats. Flera polispatruller och en helikopter var delaktiga i sökandet – och helikoptern blev beskjuten med grön laser.

Bild: Patrick Persson
Åtminstone två anställda fanns i butiken när den rånades. Ingen skadades fysiskt i samband med rånet, som kan ha fastnat på butikens övervakningskamera.
– Vi har letat med ett antal patruller i närområdet, hundpatrull, vanliga patruller och helikopter, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral.
Rånarna fick med sig en liten summa kontanter. Enligt vittnesuppgifter till polisen ska de maskerade rånarna ha cyklat i riktning mot Beijers park efter rånet. De beskrivs som högst 20 år gamla.
Efter rånet hittades brända kläder. Kläderna kopplas till rånet då de hittades i närheten och var ”nybrända” – och stämmer överens med hur rånarna var klädda.
Larmet om rånet kom klockan 20.07. Vid 21 var fortfarande ingen gripen. Polisen var då fortfarande kvar kring platsen för rånet.
Den helikopter som varit delaktig i sökandet blev beskjuten med grön laser. Helikoptern kunde sedan leda polispatruller till de två barn, elva respektive tolv år gamla, som misstänks ha beskjutit helikoptern.
De visade polisen var de kastat laservapnen. Den händelsen rubriceras som luftfartssabotage.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen