Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Läsartext: Ni asfalterar och håller snyggt – och sprider glädje

Tom Manelius är mer än nöjd med cykelvägarna i Lund.Bild: Sara Johari
Som frekvent cyklande Lundabo vill jag framföra mitt varma tack till parkförvaltningen och trafikkontoret i Lund för att ni gör ett helt fantastiskt jobb med stadens cykelvägar och intilliggande parker. Jag tror ert flitiga arbete starkt bidrar till att placera Lund i den absoluta toppen av bra städer att bo i, när det årligen kartläggs i Sverige. I fjol kom vi tvåa efter Stockholm.
Under våra oberäkneliga omväxlande Skånevintrar är ni alltid snabba att ploga och salta så att vi cyklister inte ska köra omkull. Klokt och omtänksamt. Ni har också flitigt och prydligt röjt undan olämpligt buskage och vegetation där jag cyklar till jobbet, så att cyklister och trafikanter får syn på varandra i god tid i korsningar och överfarter.
Ni asfalterar och håller snyggt. Och så sprider ni glädje! För de i kanten ringlande liljestråken som redan nu är på väg upp, slår sedan om till färgsprakande tulpanparader. Rena glädjepillren! Även för cyklister som jag som inte tänker så mycket på blommor i vanliga fall.
Efter jobbet springer jag gärna i Sankt Hans backar, där ni också fixat och gjort det bättre för miljön och oss Lundabor på alla sätt. Ordnat så det är grymma och säkra pulkabackar de få dagar det är snö. Fyllt ut med grus där cykel- och gångstigar brukar svämmas över i vinterregnet. Hur bra som helst! Skulle ni dessutom ytterligare grusa upp de stigar intill asfaltsstråken som vi löpare och ryttare använder, ja då kan vi konstatera yttersta världsklass!
Läs mer:Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Någon kanske har gett er skäll för något ni gjort någon gång, men glöm inte allt gott ni gör. I mina ögon är ni fantastiska. Bäst i Sverige, inte tvåa! Tack!

Tom Manelius

Gå till toppen