Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ödesdigra minuter fällde FC Rosengård: ”Surt att vi inte fick ut mer”

Det var några få minuter som fick FC Rosengård på fall. Lotta Schelin klev av skadad och i väntan på en ersättare slog FC Barcelona till. 0–1-förlust på Malmö ip och svårt utgångsläge i returen på onsdag.

Emma Berglund var självkritisk efter förlusten.Bild: PETTER ARVIDSON
Det var några få minuter som fick FC Rosengård på fall i en väldigt händelsefattig match på Malmö ip.
Lotta Schelin vinkade själv för byte med någon knapp minut kvar av den första halvleken.
– Baksidan av låret, sa Lotta Schelin efter matchen.
Om det är allvarligt återstår att se.
– Så pass allvarligt att jag kände att jag var tvungen att kliva av i alla fall, sa hon själv.
När FC Rosengård väntade på att få sätta in Schelins ersättare Sanne Troelsgaard slog FC Barcelona till och tog ledningen med 1–0 genom Leila Ouahabi efter en tilltrasslad situation i straffområdet.
– Bollen går över mig och hamnar någonstans i straffområdet. Amanda hamnar i en närkamp och jag uppfattar inte situationen. Jag borde ha rensat iväg den, istället passar jag Lina [Nilsson] och hon får ta skiten i det läget. Jag tar på mig den, dåligt av mig, sa Emma Berglund.
Det var mycket FC Barcelona i den första halvleken. Gästerna spelade ett högt och intensivt presspel och tillät inte FC Rosengård att hålla i bollen tillräckligt länge för att få flyt i sitt spel.
Barcelona var kvicka och hela tiden i ryggen på FC Rosengård.
–Det var ett väldigt starkt lag vi mötte. De spelade kvadraten med oss ganska bra där ute och det var svårt för oss att vinna närkamper och känna att man fick tag i dem, säger Emma Berglund.
Läs också Se höjdpunkterna från FC Rosengård–FC Barcelona här
FC Rosengård avslutade första halvlek och inledde andra halvlek något bättre och hittade fler spelvändningar. Rosengård har trots allt vänt underläge sent i tidigare matcher.
Hoppet levde. Men detta var inte Malmölagets kväll helt enkelt. Svårt också för FC Rosengård fortsätta trycka framåt för en utjämning samtidigt som man inte ville bli för sårbara bakåt.
– Det kändes inte som om vi inte ville chansa. Det känns bara surt att vi inte fick ut mer av att vi faktiskt spelade bättre i den andra halvleken.
Trots en uppryckning var det inte mycket som talade för en utjämning i den andra halvleken heller. Nu väntar en rejäl uppförbacke i returmötet i Barcelona på onsdag i nästa vecka.
FC Barcelona kommer troligtvis inte förändra särskilt mycket i sitt spel utan det är upp till Rosengård att analyser och överraska på bortaplan.
– Barcelona låg på en hög högstanivå och ska vi vara ärliga så gjorde inte vi det. Vi kan få ut mycket mer, särskilt mer av ett rakt spel. Det känns som att vi kan förändra mer efter en analys än vad de kommer att kunna göra, resonerade Emma Berglund.
Dubbel smäll för FC Rosengård alltså, men ”andra halvlek” återstår och spelas på onsdag i Barcelona.
– Det blev bättre i andra halvlek åtminstone. Det kan bara bli bättre och nu vet vi hur vi ska hantera dem till nästa match, sa Lotta Schelin.
Gå till toppen