Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Affärsänglar sågar Stockholms startups – men hyllar Malmö och Helsingborg

Många av Stockholms entreprenörer borde ”kamma sig och skaffa ett jobb”. Eller inspireras av Skånes startupscen. Det budskapet hade tre affärsänglar på onsdagskvällen.

Företagsinkubatorn Minc i Malmö.Bild: Jenny Leyman
På onsdagen samlades affärsänglarna Staffan Persson, Lena Apler och Anette Nordvall på Breakits och Carnegies event i Stockholm. Temat var ”Så blir du en vinnare på techinvesteringar 2017”.
Och budskapet för att lyckas: Titta bortom huvudstaden.
– Mitt investeringstips är att åka utanför Stockholm. Ta Umeå, Helsingborg och Malmö till exempel. Det finns mängder av bra bolag och värderingarna är inte i närheten av Stockholm, säger Collector-grundaren Lena Apler till Breakit.
Hon säger att det finns alltför många livsstilsentreprenörer i Stockholm som bygger appar som ingen vill ha:
Ett klart varningstecken är om man säger att man ska bli ett Airbnb för något. Då har de ofta gjort någon halvmesyr som inte är i närheten av samma grej.
Miljardären och ägaren av Swedia Capital, Staffan Persson, håller med:
– Det är mycket sämre kvalité på entreprenörerna idag än för fem-sex år sedan. En del av dem borde helt enkelt kamma sig och skaffa ett jobb. Skulle jag göra 50 investeringar idag skulle inte ens tio procent bli framgångsrika. Nu ser vi entreprenörer som går hem och lämnar bolaget. Det är inte kul längre så de ger upp, säger han till Breakit.
Anette Nordvall är ordförande i Stockholms affärsänglar och riktade kritik mot stadens låtsasentreprenörer:
– Det är ett fint sätt att säga att man är arbetslös.
Läs också Skåne rankas tredje bäst i Norden på investeringar till startups
Gå till toppen