Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Durmaz sågning av MFF: ”En sådan spelare tar man bara hem”

Toulouseproffset och ex-MFF:aren Jimmy Durmaz är hemma i Sverige och laddar för lördagens VM-kval mot Vitryssland. Då passade han också på att ge en känga åt sin gamla klubb – som inte värvade Jiloan Hamad.
– En sådan spelar tar man bara hem. Det spelar ingen roll om man har fullt i den positionen, säger Durmaz till Sportbladet.

Kompisarna från MFF-tiden, Jiloan Hamad och Jimmy Durmaz.
Jimmy Durmaz bytte proffsklubb förra året. Från grekiska Olympiakos till franska Toulouse. Starten i franska Ligue 1 blev bra både för laget och Durmaz, men på slutet har det varit betydligt tuffare. Durmaz har inte fått spela en hel match sedan början av december.
Istället har han tankar om återkomsten till allsvenskan - som han hyllar.
– Jag skulle vilja spela i allsvenskan redan nu – men jag har nivån att spela utomlands. Jag får ha några år till utomlands innan jag vänder hem, förklarar Durmaz i en intervju med Sportbladet.
Jimmy Durmaz lämnade MFF 2012 för proffslivet och i Malmö var han och Jiloan Hamad de unga talangerna som blommade ut.
Nu är Hamad tillbaka i allsvenskan - i Hammarby. Det är något som förvånar Durmaz.
– Det är en kille som varit lagkapten, som vunnit två, tre SM-guld med klubben – en sådan spelare tar man bara hem. Det spelar ingen roll om man har fullt med spelare i den positionen. Det är en ikon för klubben och det ska man visa. Det är som med Rosenberg. Han skulle tillföra mycket i Malmö.
– Sedan har de sedan linje som de följer och det får man acceptera också, säger Durmaz till Sportbladet.
Återkomsten i allsvenskan för Durmaz hoppas han blir i Malmö FF. Men han är inte säker.
– Just nu är det bara Malmö. Men de nobbar ju spelare till höger och vänster, säger han.
Gå till toppen