AnnonsIca Malmborgs

Fem snabba frågor om lokalproducerat

Färska ägg från granngården, nyskördade grönsaker och kvalitetskött från den lokale bonden. Det är något särskilt med råvaror som kommer från skånska gårdar. Närproducerat är efterfrågat och utbudet i butikerna växer ständigt. Som färskvaruchef på ICA Malmborgs Mobilia kan Johan Rymark det här med närproducerat på sina fem fingrar.

Vad betyder lokalproducerat för dig?

Allt som kommer från Skåne och som är av hög kvalitet. Det kan vara frukt och grönsaker men också rapsolja, bröd, yoghurt, mjöl och vinäger. Det finns många lokala producenter. Närproducerat har många fördelar. Den svenska djuromsorgen håller en mycket hög standard och att handla lokalproducerat är dessutom klimatsmart eftersom man undviker långa transporter.

Hur satsar Malmborgs på det lokala sortimentet?

Vi arbetar mycket med en märkning som heter ”Smaka på Skåne”. Här i Skåne finns det många duktiga småskaliga matproducenter. I butiken finns det lokala överallt, inte minst i frukt & grönt-avdelningen. I början av en ny säsong tar vi alltid hem den lokala skörden, även om den skulle ha ett högre pris än importerat. Vi vill ge våra kunder en valmöjlighet - kvalitén på det lokala är helt oöverträffbar!

Vad är det som är unikt med den skånska maten?

Vi ligger nära havet och är omgivna av en fantastisk åkermark. Här finns allt man kanönska sig, på bara några mils omkrets. Tack vare de skånska bönderna har vi gott om svenska grönsaker i butikerna.

Vad tycker leverantörerna?

Vi vill gärna stödja nya, lovande småproducenter. Om vi träffar en lokal leverantör som vi tror på tar vi gärna in deras produkter.

Vad tycker kunderna?

Vi tror att de uppskattar vårt stora utbud. Våra kunder är väldigt kvalitetsmedvetna.

Fakta

Namn: Johan Rymark.

Ålder: 34 år.

Gör på ICA: Försäljningschef för färskvaror på ICA Malmborgs Mobilia i Malmö.

Bor: I södra Malmö

Familj: Min sambo och våra två söta döttrar.

På fritiden: Jag tycker det mesta är kul, bara jag får tid över. Mat är ett stort intresse även privat. Jag umgås mycket med familjen, barnen, mina bröder, min sambo och mina föräldrar. Dessutom älskar jag att köra motorcykel - gärna fort.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan