Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Frankrikes försvarsminister stödjer Macron

Frankrikes försvarsminister Jean-Yves le Drian. Arkivbild.Bild: Kamil Zihnioglu/AP/TT
Frankrikes försvarsminister Jean-Yves Le Drian kommer att stödja mittenkandidaten Emmanuel Macron i presidentvalet i vår, rapporterar tidningen Ouest-France.
Le Drian, som tillhör det styrande Socialistpartiet, tar därmed ställning för någon annan än det egna partiets kandidat Benoît Hamon, som vann vänsterns primärval i vintras. Tillkännagivandet kommer att göras vid ett möte med Bretagnes regionfullmäktige i Rennes i eftermiddag, enligt tidningen. Den 69-årige ministern är en tung röst inom Socialistpartiet och hans stöd skulle sannolikt skänka trovärdighet åt Macron i förvars- och säkerhetsfrågor.
Emmanuel Macron ingick tidigare i den socialistiska regeringen, men avgick för att kandidera för sin nystartade oberoende mitten-vänster-rörelse En marche (ungefär "På väg"). Macron väntas stå mot Nationella frontens Marine Le Pen i presidentvalets andra omgång i början av maj.
Gå till toppen