Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

TV–avtal, GS75, stallparfym, Fredrik Johansson och lite ASVT

TV–avtalet för trav– och galoppsporten är klart. Några månader försent, det gamla avtalet gick egentligen ut vid årsskiftet, är det nya avtalet med TV4 klart.
Per Tellander, vd för Kanal75, bekräftade saken i lördags, vid ASVT’s årsstämma – även om själva kontraktet inte är undertecknat ännu.
– Vi har haft flera olika alternativ, men tillslut fastnade vi för TV4–gruppen som har flera olika kanaler och alternativ, förklarade Tellander.
Några detaljer har inte sipprat ut ännu, men enligt uppgifter till bloggen kostar avtalet drygt 40 miljoner kronor.
+ + +
Funderar ni på en present till någon av de nära och kära. Bloggen kan tipsa om ”Stable”.
Det är en ny amerikansk parfym som helt enkelt luktar stall.
+ + +
GS75, det nya söndagsspelet, har väl inte blivit någon succé. Redan nu har ATG tagit beslutet att det blir ”vanliga” V75–omgångar vid de sk guldsöndagarna även nästa år. Förslaget att alla söndagar skulle ha GS75 kastades snabbt i papperskorgen.
+ + +
Förresten kan den där nya parfymen vara något för de anställda på Kanal75 och kanske även ATG’s personal – bara så att de får en aning om hur det kan lukta i verkligheten . Kanal75 är redan på väg att lämna Solvalla för lokaler inne i stan. Det finns samma tankar hos en del tunga ATG–företrädare. En flytt till de centrala delarna skulle, enligt dessa, skapa utrymme för att rekrytera vassare personal som inte vill jobba ute på vischan (Solvalla).
+ + +
Bloggen var i Upplands–Väsby i lördags och deltog i en debatt i samband med Avelsföreningens årsstämma och galakväll. Där fick Johan Dieden ta emot föreningens Guldnål för sina insatser inom travaveln. Hans första uppfödning var Revisorn (född 1966 och en häst som bloggen såg på Torpgärdan då den fanns i träning hos Assar Karlsson mot slutet av –70-talet), men det är för hästar som Kramer Boy, Mr Lavec, Enjoy Lavec och ytterligare 22 miljonärer fram till dagens Readly Express som Dieden fick ta emot utmärkelsen.
+ + +
GS75 och Top7 är två saker det talas tyst om i Hästsportens Hus. Omsättningarna är långt under det budgeterade.
+ + +
Svensk Galopp har anställt den förre jockeyn Fredrik Johansson. Ett synnerligen smart drag, Fredrik brinner verkligen för sitt nya jobb och kommer att göra galoppen synlig på ett helt nytt sätt. Och på fredag, 24 mars, fyller ”Fredde” 46 år. Bara en sån sak.
+ + +
Debatten på ASVT–stämman handlade om travet och media. Travronden är husbondens röst och Per Tellander erkände utan omsvep att Kanal75’s uppgift inte är att vara kritiskt granskande utan helt enkelt ”promota” ATG. Plötsligt blir det inte så många röster kvar eftersom de flesta som numera skriver om travet är ”tipsnissar”. Sulkysport som startat lovande med ett matigt avelsnummer håller jag som oberoende – jag tror inte att de kapitalstarka ägarna går in och petar i journalistiken.
+ + +
31 mars närmar sig med stormsteg och alla väntar på vad spelautredaren Håkan Hallstedt har att komma med.
+ + +
Olympiatravet är också på G. I år blir det lite hockeyfokus på olympierna. Mats Näslund på Jägersro, Jonas Bergkvist på Romme, Peter ”Foppa” Forsberg på Umåker och Challe Berglund på Solvalla bland annat.
+ + +
Tänker inte tycka något om Natalie Örtlund. Känner att jag inte har koll på alla fakta och kopplingar i fallet. Återkommer om det blir aktuellt.
+ + +
Riktig V75–omgång på Halmstad på söndag och vårvärmen har kommit till de södra provinserna. Det kan bli så att bloggen gör en utflykt över Hallandsåsen, inte minst för att sticka till Edge Boko ett knippe morötter.
Gå till toppen