Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Motståndarna har fått nog: ”Blev chockad när jag hörde vad han sa till mig”

Stämningen på handbollsplanen kan ibland vara allt annat än lugn och sansad. Lagom till kvällens seriefinal mellan Lugi och Kristianstad pekas Lugis Jakob Wickman-Modigh ut som ligans värsta trashtalker. ” Det är mycket snack om utseende, han pratar mer än spelar handboll”, säger Kristianstads Mario Lipovac, till Sportbladet.

Lugis Jakob Wickman Modig pekas ut som ligans största trashtalker och många verkar vara trötta på hans beteende.Bild: JONAS ANDERSSON
”Din finnige jävel”. ”Vad fet du är”. ”Vad ful du är”.
Samtliga är ord som kommer från Lugis Jakob Wickman-Modigh.
Wickman-Modigh pekas enligt Sportbladet oftast ut som ligans värsta trashtalker.
Sportbladet ska ha kontaktats av en tränare i ligan som vill vara anonym men som menar att det måste bli ett stopp på Jakob Wickman-Modighs personliga påhopp på andra spelare.
Andra tränare och spelare i ligan ska vara eniga och positiva till att ämnet tas upp. Bland annat säger HK Malmös Dan Beutler att han under sina snart 20 år i handbollseliten – aldrig upplevt något liknande.
– Det handlar om personliga påhopp. Jag blev chockad när jag hörde vad han sa till mig, säger Beutler till Sportbladet.
Även Kristianstads linjespelare Mario Lipovac stämmer in i kritiken mot Jakob Wickman-Modigh.
– Det är mycket snack om utseende. Han pratar mer än spelar handboll, säger han.
Sportbladet har konfronterat Wickman-Modigh med kritiken.
– Det blir en del trashtalk. Det är taggarna utåt för det är tävlingsmoment. Det är ingen uttalad plan jag har utan det blir likadant när jag spelar brädspel med familjen, säger han.
Wickman-Modigh har ingen kommentar till det faktum att många tycker att han går för långt.
– Det får stå för dem, de får tycka det om de vill.
Enligt Sportbladet ska det vara många som tycker att Wickman-Modighs beteende stämmer dåligt överens med Lugis uttalade arbete mot kränkningar inom handbollen, som i och för sig riktar sig mot barn men som har uppmärksammats av SVT.
Gå till toppen