Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Teater får vara kvar tre år till

Byggnadsnämnden låter Teater Sagohuset stanna på Revingegatan till och med maj 2020.

Teater Sagohuset i Lund får ytterligare ett tillfälligt bygglov, denna gång på tre år.Bild: Ingemar D Kristiansen
Teater Sagohuset har i över trettio år kämpat för att få en permanent lokal i Lund, och under tiden fått en mängd tillfälliga bygglov. Det senaste som beviljades i maj förra året skulle ha gått ut den 12 maj i år.
Men under torsdagen valde byggnadsnämnden att ge teatern tillfälligt bygglov i ytterligare tre år, trots att Stadsbyggnadskontoret rekommenderat ett avslag med hänvisning till lagstiftningen.
–Vi går över vad som egentligen är möjligt, säger byggnadsnämndens ordförande Björn Abelson (S) om nämndens enhälliga beslut att låta teatern vara kvar på Revingegatan i tre år till.
I höstas fanns förhoppningar om att kunna utöka teaterns lokaler och permanenta verksamheten i den detaljplan som klubbades i december. Men eftersom stora vattenledningar går under den nuvarande paviljongen visade sig det vara svårt. Utifrån den situationen ville Socialdemokraterna förlänga det tillfälliga bygglovet och hade inför nämnden lämnat in ett yrkande om det.
–Det begränsade bygglovet påverkar inte de omgivande husen negativt och teatern är en tillgång för Lund, säger Björn Abelson.
Läs också Sagohuset får fortsätta att leta lokaler - trettioårig jakt är inte över
Gå till toppen