Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Handbollsklubben Ankaret har vind i seglen

Bjärredsklubben rider just nu på en framgångsvåg och handbollsherrarna tar klivet upp i division 1. Vid rodret står tränarna och före detta Lugiprofilerna Roland "Rolle" Nilsson, Christian Lindvall, Patrik Åsvärd och Philip Nilsson, som satsar på de lokala framtidslöftena.

Jonas Blohm Nygren, Ludwig Bjuhrklint, Rolle Nilsson, Tobias Paradis och Christian Lindvall är redo för division ett.Bild: My Östh Gustafsson
Det blev en total utklassning när Ystadpågarna besökte Bjärred i den näst sista omgången av division 2. Inför fullsatta läktare i "Borgen" fick Ankaret fira både seriesegern och avancemanget upp i division 1. Sydsvenskan träffade Rolle Nilsson, Christian Lindvall och spelarna Jonas Blohm Nygren, Tobias Paradis och Ludwig Bjuhrklint för att prata om framgångarna.
– Jag var med när vi gick upp i division 2 också, det var häftigt, men detta slår nog det mesta, säger kaptenen Jonas Blohm Nygren som spelat i klubben sedan barnsben.
Även Ludwig Bjuhrklint har spelat i Ankaret sedan han började med handboll. Tobias Paradis från Löddeköpinge spelade där som A-pojke, var en sväng i Lugi, men är nu tillbaka.
– Jag har livstidskontrakt med Ankaret, skrattar Ludwig Bjuhrklint.
– Vi stämplar det i ändan på dem, att det är Ankaret som gäller, säger Rolle Nilsson.
Klubben har producerat flera elitspelare, talangen Emil Möllerström tar nästa säsong klivet över till HK Malmö och i Lugi finns Niclas Paradis och Adam Tumba som är fostrade i Ankaret. Att ha egna produkter är något som tränarkvartetten är måna om:
– Vi har sagt att det ska vara vår grej att bygga på bygdens söner, säger Rolle Nilsson.
Laget förstärktes under våren med Gustav Sjölin som valde att återuppta handbollen för att hjälpa Ankaret. Förra säsongen lade han ner elitkarriären trots att han var ordinarie i Lugi och ett ordentligt framtidslöfte.
– Jag chansade och drog iväg en fråga till honom om han var sugen på att stötta de sista omgångarna, och han var supertaggad på det. Vi fick en till spetsspelare och han höjde gruppen ett snäpp till, säger Christian Lindvall.
Om han stannar kvar för spel i division 1 återstår att se.
– Vi har ställt frågan, så vi får se om han är sugen, säger Christian Lindvall.
Hela föreningen växer just nu så det knakar och det görs framgångar även på ungdomssidan. Flickor 00/01 har tagit sig till steg 4 i ungdoms-SM som spelas i Borgebyhallen under helgen.
Under lördagen möter herrlaget IK Lågan i den sista omgången, en match som för dem inte har någon betydelse, men de tänker ändå gå för fullt. Sedan blir det fullt fokus på division 1, där planen är att etablera sig.
Och sedan?
– The sky is the limit, skrattar Rolle Nilsson.
– Man ska vara nöjd om man kan hålla sig i toppen av division 1. Vi vill ta hand om våra egna juniorer och vill lotsa in dem i laget. Division ett kan bli en rimlig nivå för en klubb som oss.
Gå till toppen