Dygnet runt

Stjärnklart kommer till Malmö med Loreen, Måns Zelmerlöw och Carola

Carola, Loreen, Måns Zelmerlöw, Petra Marklund och Ace Wilder är de artister som uppträder när showkonceptet Stjärnklart kommer till Malmö i december. "Jag tror att det kan bli bättre än någonsin", säger Måns Zelmerlöw.

Loreen, Ace Wilder, Carola och Måns Zelmerlöv är några av de artister som medverkar i årets upplaga av Stjärnklart. Turnén inleds i vinter.Bild: Axel Öberg
Det är 31:a året i rad som föreställningen och showkonceptet Stjärnklart arrangeras. Showen – där gäster som Marie Fredriksson, Lill-Babs och Henrik Schyffert har medverkat under föregående upplagor – har tidigare år främst spelats upp för företag och slutna sällskap i storstäderna. På senare tid har föreställningarna flyttat till större arenor runt om i landet och även visats upp för privatpersoner.
Den 5–6 december sätts Stjärnklart upp på Malmö Live och Måns Zelmerlöw, en av de deltagande artisterna, har goda förhoppningar.
– Det här är tredje året jag är med, och jag tror nog att det kan bli bättre än någonsin. Stjärnklart brukar alltid vara en väldigt påkostad och otroligt snygg show. De utmanar alltid oss artister. Första året jag var med, år 2008, gjorde vi en Chicago-inspirerad version av min låt "Work of art" vilket krävde sjukt mycket repetitioner, säger han.
Stjärnklart med Carola, Måns Zelmerlöw, Loreen och Ace Wilder kommer till Malmö Live under vinterturnén. För första gången kommer även turnén till Helsingborg och datumet där blir den 1 december.Bild: Axel Öberg
Årets Stjärnklart leds av tv-profilen David Hellenius som tar över efter Anders Berglund som lett showen i alla år. Artisterna som medverkar är – förutom Måns Zelmerlöw – Petra Marklund, Carola, Loreen och Ace Wilder.
Måns Zelmerlöw berättar att artisterna ofta gör samarbeten och nummer ihop just för Stjärnklart. Låtar specialskrivs i nya arrangemang och även om artisterna har gedigna solokarriärer är det fokus på själva helheten som show, förklarar han.
– Det är just det jag tycker är så kul med Stjärnklart. De har fått till sjukt bra artister. Det är alltid kul att samarbeta med riktiga proffs.
När tidningen når Måns Zelmerlöw är han och de övriga medverkande mitt uppe i en fotografisession inför vinterns turné.
För honom personligen väntar ett antal Europaspelningar härnäst i vår och en inspelningssession lite längre fram i sommar. De huvudsakliga förberedelserna inför Stjärnklart börjar inte förrän till hösten.
– Jag tror att det kan bli riktigt bra i år. Även om showen sätts upp på större arenor tror jag att vi kan behålla det snygga och eleganta i showen, säger Måns Zelmerlöw.
Här kan du se hela turnéplanen.
Gå till toppen