Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Himma

Årets utemöbler går i naturnära färger och material

Trädgården 2017 handlar mer än någonsin om att odla. Det handlar om att självhushålla, äta sina egna grönsaker, hitta ovanliga salladssorter och att nörda in sig på blommor och örter. 2017 års trädgård är en grön trädgård, i flera bemärkelser.

Vi ser fler gröna växter än på länge, kanske är det våra inomhusdjunglar som vill ut i solen, men vi tänker också mer ekologiskt än på länge. Att odla har blivit en rörelse mer än en avkopplande hobby. Det odlas i städer, på balkonger, på tak – ja, överallt där något kan förmås slå rot.
Men nu när vi kan se fram emot längre kvällar och lediga dagar vill vi påminna om att trädgården fortfarande är, även om detta är en trend med på några år på nacken: ditt rum utomhus.
Det är återigen dags att sudda ut gränserna mellan ute och inne, att skapa rum i rummet: loungehörna, frukostplats, fikarum och matsal. Säsongens utemöbler följer den gröna linjen och går i naturnära färger och material. Odlare eller ej – nu är det dags att hitta de där stunderna för ren och skär njutning utomhus!

5 x nytt för trädgårdens rum

Bild: Anders Sällström
1. Hopfällbar soffa i teak från Bra sommarmöbler.
2. Bänkar och långbord inspirerade av shaker-rörelsen. Serien Overlap är formgiven av TAP arkitekter för Skagerak och utsågs till Årets utemöbel av Elle interiör tidigare i år.
3. Omedelbart insynsskydd i pil finns bland Rustas nyheter för i år.
4. En enkel bänk att slå sig ner på, eller för all del placera krukor på. Falholmen är namnet, från Ikea.
5. Safariinspirerad bambufåtölj med kuddar i canvas, från Granit.
Följ Himma Instagram!
Läs alla artiklar om: Trädgård
Gå till toppen