Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Tangnes besviken efter uttåget

Fyra i serien – men utslaget i kvartsfinal för andra året i rad. Linköpingstränaren Dan Tangnes var besviken efter storförlusten, 0–6, mot Brynäs. – Vi viker ned kepsen, sade han.

Linköpings tränare Dan Tangnes, till höger, gratulerar Thomas Berglund, kollegan i Brynäs, till avancemanget till semifinal.Bild: Mats Åstrand/TT
Han ville ändå inte kalla säsongen för ett fiasko.
– Vi är bara tre poäng bakom seriesegraren Växjö och visst, säsongen tar slut mycket tidigare än vi hade hoppats, men fiasko är starkt. Vi är besvikna.
Tangnes, som har kontrakt även nästa säsong, har åkt ut i kvartsfinal båda sina år som ansvarig tränare. Dessförinnan var Linköping i semifinal tre år i rad.
I kvartsfinalserien mot Brynäs kunde inte de ledande spelarna leverera. Målkungen Broc Little gjorde bara ett mål, Andrew Gordon två poäng och bröderna Mathis och Ken Andre Olimb bara varsin poäng.
– Vi har inte lyckats spela vår bästa hockey som lag när det har behövts. Vår offensiv har också blivit lidande när vi tappade Garrett Roe (lindrig hjärnskakning), sade Tangnes.
Roe saknades i de tre avslutande matcherna. Nio spelare har kontrakt som går ut, medan ovan nämnda stjärnspelare har ett år kvar. Men det har tisslats om en Schweizflytt för Little.
Lagkaptenen Niklas Persson fyllde 38 år i söndags och är en av dem vars kontrakt går ut. Tidigare under säsongen har han sagt att han förmodligen fortsätter – om det blir i Linköping återstår att se.
Gå till toppen