Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Misstänkt för bombdåd i Göteborg släppt

En person skadades allvarligt i benen av en explosion i en container vid ett flyktingboende i Västra Frölunda i januari.Bild: Thomas Johansson/TT
En av männen som misstänks för tre bombdåd i Göteborg i vintras har släppts. Mannen, som är i 20-årsåldern, är dock fortfarande misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse.
– Han är absolut fortfarande misstänkt. Men utredningen har kommit så långt att vi bedömer att han på fri fot inte längre kan förstöra utredningen, säger åklagaren Mats Ljungqvist på riksenheten för säkerhetsmål till TT.
Ytterligare två män sitter ännu häktade. De misstänks för allmänfarlig ödeläggelse och Mats Ljungqvist har därför begärt att de ska bli omhäktade i väntan på åtalet.
Männen misstänks ligga bakom ett sprängdåd mot ett flyktingboende i januari, där en anställd skadades svårt i benen, och en explosion vid Syndikalisternas bokcafé i november. I slutet av januari hittades dessutom en tidsinställd sprängladdning på en camping som används som boende för nyanlända.
Samtliga tre män har enligt åklagaren kopplingar till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.
Gå till toppen