Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Spelens hus i Malmö bestulna – igen

Inbrottstjuvar har slagit till mot Spelens hus vid Nobelvägen. Föreningen blev av med en streaming-dator och spelutrustning. ”När man stjäl från Spelens hus så stjäl man från Malmös barn och unga, säger projektledaren Samir Arabi-Eter.”

Spelens hus i Malmö har drabbats av inbrott.Bild: Isabelle Beckman
Spelens hus är en ideell förening som satsar på alla typer av spel – till exempel bordshockey, tv-spel och mahjong. Men när personalen klev in i lokalen i veckan upptäckte de att någon hade gjort inbrott.
– Det här är hemskt tråkigt. Vi är en ideell organisation med begränsade resurser och det är inte självklart att vi kan ersätta det som har försvunnit. När man stjäl från Spelens hus så stjäl man från Malmös barn och unga, säger Samir Arabi-Eter, projektledare på Spelens hus, i ett pressmeddelande.
Det är inte första gången Spelens hus drabbas. Under Malmö Pride förra året arrangerade Spelens hus föreläsningar och spelturneringar i Folkets park.
Läs också Stulen utrustning slår hårt mot Malmö Prides nördar
Men under natten gick någon in och stal datorer och spelutrustning till ett värde av 100 000 kronor.
Gå till toppen