Wimans blogg

Max Wiman: När nöden är som störst, har bussen annat lag

MFF-spelarna får låna Kopparbergs/Göteborgs buss på vägen hem.

Det värmde i idrottshjärtat att på vägen upp mot Göteborg se bilar i tämligen strid ström försedda med MFF-halsdukar i sido- och bakrutor, blåklädda supporters där inne, med jämna mellanrum bussar där det också skymtade blåa tröjor och kepsar.
Och vid Björkäng, raststället vid Varberg, tankades både bensin, dricka, cigaretter och mat och ett och annat tankades väl ut också. Allt flöt på med ett leende och rapporterna var desamma från tåget där vi hade Janne Jönsson med.
Läs mer:Krossad ruta på MFF:s spelarbuss i Göteborg: ”Det är polisanmält”
Men så isade det till runt hjärtat när jag fick höra att idioter slagit sönder rutor i MFF-bussen. Och när jag kom upp till Ullevi så visade MFF-chauffören Roland Nished bilder på hur det såg ut. Bussen får han lämna här uppe, men som tur var fanns en hjälpande hand i form av en av FC Rosengårds svåraste konkurrenter - Kopparbergs/Göteborg.
Så det blir i den bussen MFF-spelarna rullar hem efter matchen.
Sista biten upp mot Göteborg var det rejält dimmigt, men i centrala stan är det helt okej och runt tio grader. Massor av supportrar med både ljusblått och mörkblått på sig.
Fotbollskanalen hade alltså rätt vad gäller laguppställningen. Vilket onekligen förvånar mig. Förstår inte valet av Tobias Sana på en kant av flera skäl - dels beroende på vad som hände vid matchen i fjor, risken finns att både Sana och publiken är övertaggade, men också för att jag inte tycker att Sana är det offensiva hotet och har visat den formen i vinter. Hade förväntat mig att se Mattias Svanberg i den rollen om MFF inte valde att spela med tre centrala mittfältare - vilket man alltså inte gör.
Anders Christiansen börjar på bänken och det finns egentligen inget att invända mot det - mer än att varianten med tre spelare centralt hade varit intressant. Nu väljer möjligen Magnus Pehrsson att använda en speedig Sana mot en långsammare Sebastian Eriksson på ena kanten.
Gå till toppen