Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Arsenal långt från Champions League

I 19 år i följd har Arsène Wenger fört Arsenal till en tillräckligt framskjuten plats i ligaspelet för att nå Champions League. I år ser sviten ut att brytas. Efter 2–2 hemma mot Manchester City är Arsenal sexa, sju poäng bakom just City på fjärdeplatsen – den placering som åtminstone garanterar en plats i Champions League-kvalet.

Manchester Citys tränare Pep Guardiola och Arsenals dito Arsène Wenger klappar om varandra efter söndagens match på Emirates Stadium.Bild: Alastair Grant/AP/TT
Efter matchen var det frustrerade miner i båda lagen.
I hemmalaget för att det fortfarande är så förtvivlat svårt att vinna mot kvalificerat motstånd. På de tio senaste matcherna har Arsenal vunnit tre. Av dem har två kommit i cupen mot lag från de lägre divisionerna.
– Det var nervöst och vi är under stor press, men vi vägrar att lägga oss ner, sade Wenger till Viasat.
– Vi fick en poäng, matematiskt var det inte den bästa lösningen för något av lagen, men det var viktigt att inte heller förlora.
Arsenal hamnade i underläge när Leroy Sané sprintade genom hemmaförsvaret, gled förbi målvakten David Ospina och rullade in Citys ledningsmål i femte minuten.
Theo Walcott utjämnade i 40:e minuten, men före halvtidsvilan slog Sergio Agüero till och återgav City ledningen.
Frustrerade hemmasupportrar våndades över ett hemmaförsvar där ingen hamnade riktigt rätt och desto fler ordentligt fel. Det var emellertid en försvarare som till slut hamnade rätt och såg till att utjämna – Skhodran Mustafi. Den tyske landslagsbacken steg till väders på en hörna och knoppade in 2–2 i 53:e minuten.
I den andra delen av tabellen spelade Swansea och Middlesbrough oavgjort, 0–0, på Liberty Stadium.
Resultatet innebär att Swansea har en poäng ner till Hull, närmsta lag nedanför nedflyttningsstrecket.
Middlesbrough, som i och med söndagens kryss inte har vunnit på tolv ligamatcher, är näst sist – fem poäng bakom Swansea.
Gå till toppen